ЗА „РЕКАТА МЕЖДУ НАС“

„РЕКАТА МЕЖДУ НАС“ – НОВОТО ПОЕТИЧНО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО – редакционно съобщение

Чие?! Отново на българо-румънската творческа „работилница“ от таланта и труда на поети и преводачи от градовете Русе и Гюргево, които предат пътеките на духа, които свързват съседните народи и култури.

В края на ноември т. г. академичното издателство на РУ „Ангел Кънчев“ и „Дема прес“ представят пред българската и румънска общественост двуезичната стихосбирка на Александрина Шаханова „Реката между нас“. Тя съдържа избрани произведения от поетичната й книга „Частица от Вселената“, подбрани от преводачите на румънски език – българските поети Адриан Василев и Надежда Радева.

"Реката между нас" - автор Александрина Шаханова
„Реката между нас“ – автор Александрина Шаханова

Почти към всяко от тях има графики на художника Огнян Балканджиев, а някои са илюстрирани със снимки на авторката. Като предговор към новото издание е използвана рецензията на Живодар Душков, написана за стихосбирката „Частица от Вселената“, който публикуваме и в настоящия брой на списанието.

Всички участници в това начинание, което бих нарекла не „реката между нас“, а „реката, която ни свързва“, са вече познати на читателите на „Картини с думи и багри“.

Редакционно съобщение

Author: gabriell-e-lit

"Картини с думи и багри" - списание за литература и визуални изкуства е издание на Издателство gabriell-e-lit, регистрирано на 6 декември 2018 г. от д-р Габриела Цанева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *