КОЛЕДА ИДВА! – Иванка Янкова

КОЛЕДА ИДВА! – хайбун от Иванка Янкова

         Светло, весело, многоцветна дъга в сърцето. Гирлянди и лампички в различни багри. Отвсякъде те гледат грейнали елхи. Ту светват, ту изгасват бляскави витрини. Музика залива площада и деца тичат да докоснат Дядо Коледа. В очите им безброй въпроси и мечти.

        Нижат се спомени от детството – първата елхичка, първият подарък под нея, бъдникът в камината и радостното лице  на мама.

        По улиците, в магазините, в автобуса усмихнати хора и ти се усмихваш, просто така, сякаш си в друг свят – приказка като магия. Забравяш своите проблеми, обръщаш се към бездомника на улицата и ръката ти сама дава своята лепта. Прибираш измръзналото и скимтящо кученце на топло в къщи. Нозете ти, сами те водят до благотворителния базар, за да помогнеш на хора в беда.

         И си мисля. Ако и през другите дни ние сме толкова добри, състрадателни, отзивчиви колко красив и подреден ще бъде светът.

         Животът е хубав, стига да има смисъл – да обичаш и да бъдеш обичан, да даряваш добро, а това идва от сърцето и е толкова красиво и вълнуващо. Да се опитваш всеки божи ден с усмивка, с мисъл и пожелание, с реална помощ и с любов да се грижиш за другите. И няма да свършва Коледната приказка!

рождество
камбанен звън люлее
детски спомен

© Иванка Янкова

Author: gabriell-e-lit

"Картини с думи и багри" - списание за литература и визуални изкуства е издание на Издателство gabriell-e-lit, регистрирано на 6 декември 2018 г. от д-р Габриела Цанева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *