Нови книги

На попрището жизнено в средата
„На попрището жизнено в средата“, автор Надежда Александрова Цанева

Първата книга на издателство gabriell-e-lit вече е литературен факт!

„На попрището жизнено в средата“,

с автор Надежда Александрова- Цанева,

е публикувана като e-book във формат .pdf на 24.01.2019 г. и е достъпна на сайта на издателството и на арт-платформа gabriell-e-lit.

Скоро ще бъде предложена на читателите и в другия популярен електронен формат .epub, а до 31 март любителите на поезията и публицистиката ще имат и печатното издание!

Композиционно, книгата е изградена от три части, като първите две са в мерена реч, условно наречени „лирика“ и „импресии“.  Поетичният стил на Цанева, обаче, е по-скоро експресивен, образно-сетивен. Поетесата търси и улавя мига – болката, щастието, липсата, разочарованието и красотата, любовта и надеждата, фрагментът, който изгражда цялото и цялото, което се разпада.

В третата част са събрани няколко публикувани през годините статии, в които виждаме един друг образ, твърде различен от лирическия аз на поетесата. И този образ е образът на гражданина, който иска да промени света и го променя – с думите и с ясната си позиция и визия за развитието на обществото. Ценен документ за времето, като кехлибар, затворил в златисто-прозрачния си обем златисто-призрачните мигове на онова, което вече започва да става история.

Една книга, която заслужава да бъде прочетена!

Книгата е достъпна за свободно четене тук.