Очаквайте

Издателство gabriell-e-lit ще осъществи няколко печатни издания до края на м. септември. Очаквайте на хартия електронните ни книги и всички броеве на списание „Картини с думи и багри“!

„На попрището жизнено в средата“, автор Надежда Александрова Цанева, беше публикувана като електронна книга в два формата – .pdf  на 24 януари и .epub на 22 февруари. Като печатно издание ще бъде осъществена до края на м. септември.

Ревю на книгата можете да прочетете в предпремиерния брой 0/2018 г. на списание „Картини с думи и багри“.

Амбицията ни е да подготвим още четири заглавия в печатен вариант, на вече издадените като е-книги издания – сборникът „Живота в стих събрах“ и новата стихосбирка на Габриела Цанева „Стъпки по пламъци“, както и „Алманах Литературно земеделско знаме“ – том 1.

По повод 90 години от рождението на Цветана Стефанова Попкоева, родена на 19.04.1929, осъдена на смърт за опозиционната си дейност и разстреляна на 26.04.1952 г., издателството подготви и осъществи трето, допълнено издание на документалната повест на Габриела Цанева „Миналото в мен“. Книгата е достъпна за свободно четене в сайта ни, а печатния вариант ще подготвим, за да отбележим датата 23 септември – деня на обесването на лидера на опозицията Никола Петков през 1947 г.


Премиерният брой 1/2019 на списание „Картини с думи и багри“ вече е литературен факт, както като онлайн издание, така и в печатен вариант. Списанието бе представено на 19 юни в Столична библиотека и стигна до голям брой читатели.

В края на м. юли приключихме и брой 2/2019 на списанието, който скоро ще представим в печатен вариант.


Можете да следите развитието на брой 3/2019 в онлайн изданието ни!


Развитието на списание „Картини с думи и багри“ вече се отразява положително в плановете на издателство gabriell-e-lit. В края на м. юли издадохме като е-книга сатиричната стихосбирка „След девети, след десети“ на Христо Ангелов, автор от брой 0/2018 г.

Книгата е достъпна за свободно четене в сайта на издателството.

До края на годината възнамеряваме да издадем като е-книга „Алманах Литературно земеделско знаме“ – том 2 и още две заглавия!