ОЧАКВАНО – есен 2021

ОЧАКВАНО ПРЕЗ ЕСЕНТА 2021 – редакционна статия

/октомври – декември 2021/

Две нови стихосбирки на Тодор Билчев ще представим на читателите в есенния сезон – „Душа като снежинка“ и „Под небето в мене“.

Един автор, който не знае умора – само за шест години дава живот на 21 стихосбирки, а цялостното му творчество обхваща 89 книги и стотици документални и научно-популярни статии и стихотворения в периодичния печат.

Откровен до ранимост, балансиращ по острието на вечния конфликт между добро и зло, красиво и грозно, възвишено и пошло, духовно и земно, той дава простор за любовта в най-новите си стихосбирки. Но при него любовта е всеобхватна, по-скоро философско понятие, отколкото житейско чувство. Ето защо авторът не е съгласен с рецензента си Йордан Йорданов, според когото „Душа като снежинка“ е дългочаканата любовна стихосбирка на Тодор Билчев. Въпреки това, още във въведението си към „Под небето в мене“, споделя с читателя – „Всеки сам идва на този свят. И сам си отива. А разстоянието между тези два ледени полюса винаги се е наричало любов“. 

Не бих нарекла Тодор Билчев „сатирик“, но всеки негов стих, всяка стихосбирка, са вплели драматизма и горчивия присмех.

редакционна статия

Author: gabriell-e-lit

"Картини с думи и багри" - списание за литература и визуални изкуства е издание на Издателство gabriell-e-lit, регистрирано на 6 декември 2018 г. от д-р Габриела Цанева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *