„ПОМИЛВАНИ ОТ ЧУДО“ НА ЙОРДАН ЙОРДАНОВ В ГОРНО АБЛАНОВО – Милена Филипова

ВЪЛНУВАЩА СРЕЩА – репортаж от Милена Филипова

През  месец октомври в НЧ „Канев- Пробуда-1924”,  с. Горно Абланово, имахме удоволствието да посрещнем нашите гости и приятели – поета  Йордан Йорданов , гл. ас. д-р Никола Бенин и Тодор Билчев – поет и писател,  за представяне на стихосбирката „Помилвани от чудо” на поета Йордан Йорданов.

д-р Никола Бенин, Йордан Йорданов, Тодор Билчев
д-р Никола Бенин, Йордан Йорданов, Тодор Билчев

Той е роден в с. Горно Абланово и е добре познат и обичан като автор и човек.

На почитателите на поезията от с. Горно Абланово беше представена една вълнуваща лирика за ценностите в живота, за истините, за спомените от миналото и  родния край.

„Помилвани от чудо” в НЧ „Канев – Пробуда – 1924”, с. Горно Абланово
„Помилвани от чудо” в НЧ „Канев – Пробуда – 1924”, с. Горно Абланово

В своята рецензия д-р Бенин, каза: „Това е поезия, която говори с живота, която вълнува, зарежда и дава пример. Поезия, която ни учи на живот, пълна с мъдрост и чувства, с  мислите на поета за спомените от своето минало, за своя роден край ”.

Изнесен беше и рецитал от литературния клуб при НЧ „Канев-Пробуда-1924”.       

Всички почитатели на поезията в с. Горно Абланово отправят своята благодарност към г-н Йордан Йорданов за ценния подарък, който направи на любителите на книгата в родното си село със стихосбирката „Помилвани от чудо.”

© Милена Филипова,

библиотекар в НЧ ”Канев – Пробуда – 1924”, с. Горно Абланово, общ. Борово,  обл. Русе

Author: gabriell-e-lit

"Картини с думи и багри" - списание за литература и визуални изкуства е издание на Издателство gabriell-e-lit, регистрирано на 6 декември 2018 г. от д-р Габриела Цанева.