Автори брой 0/2018

Габриела Цанева

Габриела Цанева е родена в Русе. Дипломира се като инженер-химик в ХТМУ-София, защитава дисертация /PhD/. Завършва право и работи като адвокат в САК до 2018 г. Същата година регистрира издателство gabriell-e-lit и започва да издава „Картини с думи и багри – списание за литература и визуални изкуства“.


Емил Петров е роден в с. Гложене, общ. Козлодуй, обл. Враца. Интересите му са в областта на историята и краезнанието. Пише поезия и проза, има публикации в периодичния печат. Автор в списание „Картини с думи и багри“ от брой 0/2018 г.


Живка Танчева

Живка Танчева е автор на осем книги, поезия и проза. Сътрудници на вестниците „Народно земеделско знаме 21 век“, „Литературно земеделско знаме“ и сп. „Картини с думи и багри“
от брой 0/2018 г.


Катя Тончева

Катя Тончева е родена в София през 2004 г. Пише поезия от осемгодишна. Има публикации в LiterNet и в-к „Литературно земеделско знаме“. Автор в списание „Картини с думи и багри“ от брой 0/2018 г.


Кирил Назъров

Кирил Назъров е поет, журналист и писател. Роден на 2 ноември 1941 г. Завършил е българска филология във Великотърновския университет. Преподавател, драматург и редактор, автор на книги за деца и възрастни. Негови произведения са включени в учебниците на учениците от началния курс и са преведени на почти всички европейски езици.
Автор в списание „Картини с думи и багри“ от брой 0/2018 г.


Крум Гергицов

Крум Гергицов е роден през 1949 г. в с. Новачене, Плевенско. Израства и получава средно образование в Плевен.

През 1976 г. завършва НАТФИЗ „Кр. Сарафов“- София, специалност „Театрознание“, в класа на проф. Любомир Тенев. От 1976 г. е  драматург на Русенския драматичен театър. В периода 1998-2000 г. е негов директор, а  през 2006-2011 г. заместник-директор.

В периода 1980-1988 г. е директор на Държавен куклен театър – Русе.

Активно се изявява в областта на театралната критика. Има многобройни публикации по проблемите на българския театър в столични и местни издания за култура и изкуство. Бил е член на жури на национални фестивали и форуми на театъра – професионален и  любителски.

През 2009 г. издава книгата „Русе – преживени театрални мигове“.

Има публикации и като литературен критик.

Автор в списание „Картини с думи и багри“ от брой 0/2018 г.


Любомир Тончев

Любомир Тончев е завършил английска филология. Работи като учител в Русе. Интересите му са в областта на философията, историята, политологията и психологията. Има публикация във в. „Литературно земеделко знаме“ и е-списание LiterNet. Автор в списание „Картини с думи и багри“ от предпремиерния брой 0/2018.


Надежда Цанева

Надежда Цанева
е автор и редактор на издателство gabriell-e-lit. Родена в град Видин, завършила българска филология в СУ „Климент Охридски“. Работи като преподавател по български език и литература и като редактор на сайта „в-к Земеделска защита“ и списание „Картини с думи и багри“. Има многобройни публикации в периодичния печат и интернет. През 2019 г. излиза книгата й „Живота в стих събрах“.
Автор в списание „Картини с думи и багри“ от брой 0/2018 г.


Пенко Керемидчиев

Пенко Керемидчиев е роден на 11 януари 1027 г. в град Панагюрище. Завършил е българска филологияв СУ „Климент Охридски“ и работи като учител по български език и литература в градовете Девин, Сопот, Калофер, Копривщица, Раковски. Автор на 10 поетични книги и многобройни публикации в периодичния печат.
Творец, представен в рубриката „На фокус“ на списание „Картини с думи и багри“ от брой 0/2018 г.


Петко Огойски

Петко Огойски е роден в село Огоя, Община Своге, Софийска област на 1 ноември 1929 г. Учи в родното си село, след което завършва гимназия в София.
През 1950 г. е осъден на 5 години затвор за „вражески стихове и заговорническа дейност“ която присъда изтърпява в разни затвори и в концлагера Белене. Следва в Историко-филологическия факултет на Софийския държавен университет.
Депутат от СДС (от квотата на БЗНС „Никола Петков“) в VII ВНС, главен редактор на в-к „Земеделско знаме“.
Член е на Съюза на българските писатели, на Съюза на българските журналисти, на Българското историческо дружество и на Съюза на краеведите в България.
Автор в списание „Картини с думи и багри“ от брой 0/2018 г.


Христо Ангелов е роден на 28 януари 1936 г. Завършил гимназия в Русе и електроинженерство в МЕИ-София. Преподавател. Пише сатирична поезия и епиграми от ученик. Има многобройни публикации в периодичния печат. Автор в списание „Картини с думи и багри“ от брой 0/2018 г.