Автори брой 1/2019

Божидарка Божинова

Божидарка Божинова е родена в топъл юнски ден. Думите я преследват от ранна детска възраст. Първите си поетически опити прави на 11-годишна възраст. Пише откакто се помни, но дълго време избягва публичността. Бяга от поезията, но тя я настига и се налага взаимно да се опитомяват. Публикувала е стихотворенията си единствено в литературни сайтове под псевдоним. Завършила е руска филология и слабостта й са преводите и руската литература. Понякога пише стихове и на руски. Обича да експериментира с думите и да преодолява себе си. В момента се занимава с коректорска и редакторска дейност и прави планове за бъдещето. Една от мечтите й е някой ден стиховете й да бъдат преведени на чужд език. Автор в списание „Картини с думи и багри“ от брой 1/2019 г.


Весислава Савова

Велислава Савова е родена в София. Има четири книги и е част от много български и международни антологии. Нейни наградени и отличени творби, както и визуални изкуства са публикувани в международни списания на девет езика.
Тя е редактор на пет книги на български език и една на английски. Четири книги на български автори са преведени от нея на английски, две от които са публикувани от издателска къща „Hammer&Anvil“ в САЩ. Автор в списание „Картини с думи и багри“ от брой 1/2019 г.


Габриела Цанева

Габриела Цанева е български поет и писател. Редактор и автор на списание „Картини с думи и багри“, собственик на издателство gabriell-e-lit.


Любомир Тончев

Любомир Тончев  е завършил английска филология. Работи като учител в Русе. Интересите му са в областта на философията, историята, политологията и психологията. Има публикация във в. „Литературно земеделко знаме“ и е-списание LiterNet. Автор в списание „Картини с думи и багри“ от предпремиерния брой 0/2018.

 


Марин Маринов

Марин Маринов е роден в Каблешково, общ. Поморие. Животът и поезията му са свързани с морето. Има многобройни публикации в е-списание „Нова асоциална поезия“. Автор в списание „Картини с думи и багри“ от брой 1/2019 г.


Надежда Радева

Надежда Радева е родена на 22.02.1967 г. в Русе. Завършва Шуменския университет „Еп. Константин Преславски“, специалност българска филология. Автор е на стихосбирките „Непрестанно“ (1996) и „Лично“ (2001). Получавала е следните литературни награди: трета за фейлетон в националния конкурс „Чудомир“, Казанлък (1999), трета в националния конкурс за поезия „Яворови дни“, Поморие (1999), трета в националния конкурс за поезия на в. „Литературен глас“ (1997), трета в националния конкурс „Петър Алипиев“, Бяла (2003), поощрителна награда за поезия – за стихосбирката „Лично“ в националния конкурс „Светлоструй“, с. Щръклево (2003). Свои творби е публикувала в сборника „Отключени думи“ (1999), както и в периодичния печат. Пише стихове и разкази.
Автор в списание „Картини с думи и багри“ от брой 1/2019.


Нина Тончева

Нина Тончева е родена на 20.06.1942 г. в град Трявна. По образование е машинен инженер. Преподавала е в Русенски университет „Ангел Кънчев”. Пише стихотворения за деца и за възрастни. Живее в Русе. Автор в списание „Картини с думи и багри“ от брой 1/2019.


Румен Сейреков

Румен Сейреков е роден на 07.07.1959 г. в Добрич. Инженер по образование. Работи в сферата на рекламата. Пише стихове от 2003 г. Има публикации във в. „Прелом“ и вестника на българите в Атина „България днес“, поощрителна награда за стихотворение в конкурса „Любовта – магическа реалност“ на КНК „Нов живец“ и вестник „България днес“ – Атина през 2016 г., както и поощрение с грамота от конкурса „Моята тайна“ на КНК „Нов живец“ – Атина през 2017 г. Няма издадена книга, в процес на подготовка са две стихосбирки. Живее и работи в Добрич.
Автор в списание „Картини с думи и багри“ от брой 1/2019 г.


Светлин Трендафилов

Светлин Трендафилов е роден на 10.03.1992 г. в град Каварна. Художник, поет, музикант и танцьор. Дипломира се във ВСУ „Черноризец Храбър“-Варна като дизайнер на архитектурна среда. Той вече има шест самостоятелни изложби живопис, като е участвал и в колективни изложби в България и чужбина. Автор на книгите ,,Мълчаливи крясъци”  (2010 г.) , ,,В търсене на светлина” (2012 г.), ,,Между вчера и днес” (2017 г.) и ,,Ти ли си Тя?” (2018 г.) Има многобройни публикации в електронни и печатни издания още като дете. Автор в списание „Картини с думи и багри“ от брой 1/2019 г.


Цецка Илиева

Цецка Илиева е родена 1969 г. във Враца. Завършва езиковата гимназия (с френски) в родния си град, а след нея УНСС, София. От няколко години живее със съпруга и двете си деца в Джорджия, САЩ. Нейни хайку са публикувани в японския вестник „Mainichi Daily News“, а преразказът й на българската народна приказка “Тримата братя и златната ябълка” (“The Three Brothers and the Golden Apple”) излиза в брой №44 на американското литературно списание „Rosebud“.
Автор в списание „Картини с думи и багри“ от брой 1/2019.