ТЪРСЕНЕТО НА СВЯТОСТ В ОСКЪДНИТЕ ДНИ

ЗА „ОСКЪДНИ ДНИ“, „СВЕТАТА ТРОИЦА ЧОВЕК“ и „СВЕТЛИНА ОТ МИНАЛОТО“ – редакционна статия

Ще споменем само три заглавия, върху които работим усилено, за да представим на читателската аудитория като печатни издания в началото на есента – стихосбирките „Оскъдни дни“ на Габриела Цанева и „Светата троица човек“ на Тодор Билчев, както и литературния сборник на Христина Въчева „Светлина от миналото“.

В онлайн изданието на „Картини с думи и багри“, брой 2/2020, навярно вече сте прочели публикациите ни „Априлски терзания“ /30.04/, „Нотата да дишаш“ /18.05/, „Слънцето на вярата“ /29.05/ и „Името на саможертвата“ /02.06/ на Тодор Билчев, както и „Оскъдни дни“ /01.05/ на Габриела Цанева, две от които поместваме и в настоящото печатно издание. Ето защо няма да се спираме подробно на двете предстоящи издания, първото от които ще публикуваме като е-книга на 01.07.2020 г.

Ще кажем само – очаквайте ни!

Христина Въчева също не е непознат автор за нашите читатели. Нейната близка до живота и природата поезия, изпълнена с нежност, светлина и родолюбие, прави дните по-ведри и зарежда с енергия.

В най-новата ѝ книга, „Светлина от миналото“, виждаме и една по-малко позната нейна страна – есеистът, публицистът, белетристът… И все пак, Христина Въчева е преди всичко поет.

С радост приехме да издадем чудесно оформения и илюстриран лирико-публицистичен сборник, четвърта книга на авторката. Редактор на книгата е Емилия Апостолова, а рецензент е Йордан Митев. Компютърният дизайн е на Тинка Кривошапкова.

Правят впечатление изящните графики на Камбер Камбер, както и картината му на корицата.

НАМЕРЯ ЛИ ПЪТЯ

Тази нощ скъса нещо във мен, вятър в клони-
те дълго свистя и загубих звездите, онези,
дето ми даваха в тъмно крила.
Тази нощ нещо се случи,
някой заключи с катинар радостта.
И заваля в мене бялото утро
и осъмна във изгрев лудо нощта…

Виж, без теб този свят
е продрано чергило
и дъждът в
странно очакване
в мене валя, ала намеря ли
пътя към теб,
любовта ще изгрява огнено тръпна,
в светъл поглед
и в чиста сълза.

Надяваме се, че нашите нови книги ще направят есента още по-цветна!

© „Картини с думи и багри“редакционна статия

Author: gabriell-e-lit

"Картини с думи и багри" - списание за литература и визуални изкуства е издание на Издателство gabriell-e-lit, регистрирано на 6 декември 2018 г. от д-р Габриела Цанева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *