ПЕТИ МЕЖДУНАРОДЕН ХАЙКУ КОНКУРС

Представяме на нашите автори регламента за участие в Петия международен конкурс за хайку на тема „Вишнев цвят“, като ги каним да вземат участие в него от името на Българския хайку съюз и от името на редакционния екип на списание за литература и визуални изкуства „Картини с думи и багри“!

Пети международен хайку конкурс на тема „Вишнев цвят”

Уважаеми хайку поети,

Български хайку съюз има удоволствието да Ви покани да се включите с Ваши стихове в Петия международен хайку конкурс на тема „Вишнев цвят”. Наградените и отличени творби ще бъдат представени на пролетния фестивал „Ханами”, посветен на красотата на цъфналите сакури в Южния парк, София.

"Вишнев цвят" - утвърдена калиграфска илюстрация към конкурса
„Вишнев цвят“ – утвърдена калиграфска илюстрация към конкурса

РЕГЛАМЕНТ

• Тема на конкурса: Вишнев цвят

• Моля, изпращайте Вашите предложения – до 3 броя непубликувани хайку, придружени от имената на автора, телефон, имейл за контакт и пощенски адрес на следния електронен адрес: haiku_union@abv.bg

• Всички хайку заедно с личните данни на автора трябва да бъдат поместени в самото писмо. Няма да бъдат разглеждани участия с прикачени файлове.

• Краен срок за участие: 5 април 2021 г.

• Жури на българската секция:  Елисавета ШапкареваЗорница ХаризановаИлиана Илиева

• Координатор: Венелина Петкова

• Резултатите от българската секция ще бъдат обявени в „Конкурсни резултати”, раздел „Културни новини”, на специализирания портал LiterNet, както и на страницата на Български хайку съюз и приятели.

Очакваме Вашите предложения!

Български хайку съюз

В печатното и в онлайн изданието на брой 2/2021 на списанието ще публикуваме резултатите от конкурска, както и наградените и отличени творби.

редакционен екип на списание „Картини с думи и багри“

Author: gabriell-e-lit

"Картини с думи и багри" - списание за литература и визуални изкуства е издание на Издателство gabriell-e-lit, регистрирано на 6 декември 2018 г. от д-р Габриела Цанева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *