gabriell-e-lit

gabriell-e-lit

ИЗДАТЕЛСТВО

С аромат на лотос-Весислава Савова Боже избави България-Росен Марков списание Картини с думи и багри брой 4/2020 Дневникът на госпожица Радка-Маруся Николова Поп Дошо-Тодор Билчев Денонощия-Рени Васева Водопой за кръвопийци-Тодор Билчев списание Картини с думи и багри брой 3/2020 списание Картини с думи и багри брой 2/2020 списание Картини с думи и багри брой 1/2020 списание Картини с думи и багри брой 4/2019 Високосният ден-Габриела Цанева Светлина от миналото-Христина Въчева Светата троица човек-Тодор Билчев Черно-бели истории за моите шарени хора-Валентина Григорова Оскъдни дни-Габриела Цанева Календар за вечността-Тодор Билчев Реши се и ще си свободен-Габриела Цанева Толкова е рано-Габриела Цанева Сътворения-Рени Васева Състояния.Хайга-Габриела Цанева След девети след десети-Христо Ангелов Алманах Литературно земеделско знаме-том 1 Миналото в мен-трето юбилейно издание-Габриела Цанева списание Картини с думи и багри брой 3/2019 списание Картини с думи и багри брой 2/2019 списание Картини с думи и багри брой 1/2019 списание Картини с думи и багри брой 0/2018 Отвъд болката и красотата-Тодор Билчев Стъпки по пламъци-Габриела Цанева Догонвам бягащия ден-Габриела Цанева На попрището жизнено в средата-Надежда Александрова Цанева Живота в стих събрах-Габриела Цанева

Весислава Савова

Биография

Весислава Савова е родена в София. Автор е на четири книги, като редактор и автор на предговора на дебютната й книга, сборникът с разкази "Приятели" на изд. е-Книги /2011 г./ е Габриела Цанева. Следват сборникът с мистични новели „Пътуване”, камерната пиеса „История с дух” и книгата за деца „Приключенията на Щур и Враби”. Има издадени и две книги в съавторство – „Кибритени лодки“ (с Диляна Георгиева и Дарина Денева) и „Капризи“ (с Диляна Георгиева) – и участия в български и международни антологии като двуезичните хайку антология „Различна тишина” и „Прегръдки за непознати“, англоезичните поетични сборници „ Poetry of Yoga”, „Universal Oneness” и други Носител е на втора награда за кратка проза от конкурса на Sacred Heart College, 2012 г с разказа си „Смразяваща жега” и също на втора награда на КДК „Нов Живец“, Атина на конкурса „По пътя към Итака“, 2018 г. През 2013 г. нейно произведение, „Оловните войници”, е отличено на конкурса за криминален разказ на сп. “Дракус”.Нейни хайку, сенрю, танка стихове и хайбуни са наградени и отличени на международно ниво в списания като World Haiku Review, Haiku Bandits, Kernelsonline, Under the Basho, Asahi Haikuist Network, Haiku Masters, Atlas Poetica (танка), Apolo Poetry, Diogen (второ място за сенрю на летния им конкурс, 2013 г.), Columbia River Reader (първо място в раздел „Чуждестранни”, 2012 г.) . Октомври 2013 г. е със свое портфолио в The Living Haiku Anthology и влиза в топ 100 на европейските най-креативни автори от 2013 г. до 2018 г.Тези хайку, сенрю и танка, освен че са написани на английски и български от нея, са преведени и публикувани на още девет езика: японски, китайски, унгарски, румънски, сръбски, хърватски, руски, френски и италиански. Редактор е на три книги на български език – „Родници” от Ина Крейн, „Ударите на съдбата” от Донко Найденов и сборникът на НКФХ „Цитаделата” „Мечове в града”, за които получава наградата на НКФХ „Цитаделата” за Книга на годината”, 2013 г., а на английски език – на Raptus от Свет Ди-Нахум в превод на В. Кръстев, издателство „Hammer & Anvil Books”, САЩ. Четири книги на български автори са преведени от нея на английски, две от които са публикувани от издателска къща „Hammer&Anvil“ в САЩ. Автор в списание „Картини с думи и багри“ от брой 1/2019.

Настоящият сборник съдържа отличените й в литературни конкурси разкази, както и някои нови, непубликувани до момента творби.


За мен, Весислава Савова

Книги на Издателство gabriell-e-lit

С аромат на роза - Весислава Савова

С аромат на лотос
Весислава Савова
налични формати:


Книги в е-Библиотека gabriell-e-lit