АКТьОРИ СРЕЩУ ПОЕТИ – анонс

АКТьОРИ СРЕЩУ ПОЕТИ – редакционен анонс

На 18 април, от 19 ч. в театър „Сфумато“ ще се проведе едноактното представление „Актьори срещу поети“ с водещ Анета Иванова. Участници са актьорите Весела Петрова, Веселин Петров, Иван Станчев, Лора Тенчева, Никол Оташлийска и Румен Михайлов и поетите Александър Арнаудов, Александър Иванов, Ина Иванова, Нели Станева, Ренета Бакалова и Цветозар Цаков.

Ето какво казват за събитието неговите организатори и домакини от театър „Сфумато“:

Замислен като еднократно представление в Малкия сезон на Театрална работилница „Сфумато“, форматът “Актьори срещу Поети” в Театър “Сфумато” стана част от репертоара на театъра и само за година се превърна в един от най-успешните литературно-актьорски опити. И така вече шести сезон. “Актьори срещу Поети” пътува понякога извън София, участва в НОЩ Пловдив / NIGHT Plovdiv и на Софийски международен литературен фестивал, беше и специален подарък за рождения ден на Читалнята / Chitalniata. Своят трети сезон започна с участие на покрива на Шоколадовата фабрика в рамките на квАРТал/ Kvartal Festival 2017 и продължи в „ПЕТЪК“ със Заедно в час / Teach for Bulgaria.

„Актьори срещу поети“ е смъртоносна битка, в която лъсват десетките разлики между авторското четене на поезия и актьорското й изпълнение като монолог. Публиката решава изхода от своеобразната словесна схватка.

В продължение на пет сезона водещ беше Лили Гелева, а сега на нейното място застава Анета Иванова.

За зрителите са оставени листове със стихотворения. Те не са на участващите поети, могат да са както български, така и чуждестранни.

Анета Ивановав, като водещ и конферансие ръководи двубоя и насочва публиката към случващото се, като я превежда по пътя между зрител и жури.

Литературно-актьорският двубой е в три кръга. След края на всеки публиката гласува за победителя. Никой не знае какво ще се случи – зрителят става и автор на представлението.

редакционен анонс

източник: Театрална работилница „Сфумато“, събития от фейсбук

Author: gabriell-e-lit

"Картини с думи и багри" - списание за литература и визуални изкуства е издание на Издателство gabriell-e-lit, регистрирано на 6 декември 2018 г. от д-р Габриела Цанева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *