АЛМАНАХ „НАРИСУВАЙ МИ СТИХ“

Алманах „НАРИСУВАЙ МИ СТИХ“ – стихове и картини – анонс на списание „Картини с думи и багри“

„Стих – светлина, извираща отвътре, описана чрез думите, за да погали душата. Картина – светлина от цветове, запечатани чрез сърцето върху платното.
Стихове и картини заедно – това е спрежение на чувства, нарушаване на вътрешното спокойствие: да се изгубиш в себе си чрез погледа, мисълта и вдъхновението.
Тук, в тези кратки страници, е представено почувстваното от твореца, който за момент се е отдал на другите или на себе си чрез рими или чрез бели стрихове, чрез моливи или чрез бои…“
© Таня Иванова, автор, съставител на алманаха и издател

Алманах "Нарисувай ми стих"
Алманах „Нарисувай ми стих“ – стихове и картини, изд. „Лунна светлина 13“, София, 2019

Алманахът „Нарисувай ми стих“ е създаден като предизвикателство към поетите-художници от България, след успешната реализация на подобен проект на Таня Иванова – двуезичния алманах „Пъстър свят“, събрал стиховете на български поети, по картини от изложба в София на испански и латиноамерикански художници. „Нарисувай ми стих“ събира творбите – поезия и живопис на 22-ма автори от цялата страна. Осъществен е от издателство „Лунна светлина 13“, София, дизайнът е на Премиерата се състоя на 20 ноември в София, културен дом „Красно село“ при голям обществен интерес. Освен сборна точка на литература и изобразително изкуство, представянето се превърна в истински спектакъл и топла среща на творци и ценители на изящната словесност и нейното отражение в цвят и звук.

© Картини с думи и багри

Author: gabriell-e-lit

"Картини с думи и багри" - списание за литература и визуални изкуства е издание на Издателство gabriell-e-lit, регистрирано на 6 декември 2018 г. от д-р Габриела Цанева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *