ВЪЛШЕБСТВАТА – Валентина Григорова

КОКО И ВЪЛШЕБНАТА МАША – приказка с рисунка на Валентина Григорова

Всеки уважаващ себе си луд учен още от малък задължително трябва да е гръмнал поне един компютър, или да е бръкнал в някой контакт , търсейки отговора на вечния въпрос – защо точно 42, или просто защото от малък си е шемет. За целта се мотае я с някоя вълшебна маша, я с някой тостер, чудейки се къде точно да ги включи, за да замери скоростта на вятъра от север умножена по 24,7 или просто от любопитство.

И така, изчислявайки времето в което мравката ще извлачи половин кучешка гранула от стъпалата, сиреч точка А до мравуняка, считайте точка Б, плюс количеството дъжд от седем сутринта до три следобед, умножено по броя на охлювите в един квадратен метър, той има вероятност да преизчисли координатите на деня в който ще изобрети най-накрая летящата кола, която майка му с най-голямо нетърпение чака за да дразни обикновените шофьори по задръстванията на някой мегаполис. На тази рисунка нашият млад учен току що е открил машата:

"Вълшебната маша" - худ. Валентина Григорова
„Вълшебната маша“ – худ. Валентина Григорова

31 май, 2021  

На Калоян с обич от майка му, за Деня на детето и Празника на Лудите учени, който е всеки ден…

… и на всички, които се чувстват Деца и Луди учени…

Бележка под линия:

Ако някой попита защо да е вълшебна тази маша, веднага ще ви отговоря – защото в ръцете на всеки луд учен и най-простата маша става вълшебна. Тази например не може да къдри, но пуска зелени и жълти светкавици, пише като пирограф, ако малко по-дълго задържите бутона, готви боб чорба, пере чорапи, пише домашни, а в определени дни от месеца може да се ползва и като бас китара. Като цяло много предназначения има, стига да откриете контакта в който да я включите. Ето това е най-тежката задача – кой от всичките контакти на света задейства вълшебните свойства на машата. Или поне на тази.

© Валентина Григорова

Author: gabriell-e-lit

"Картини с думи и багри" - списание за литература и визуални изкуства е издание на Издателство gabriell-e-lit, регистрирано на 6 декември 2018 г. от д-р Габриела Цанева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *