ДЕСЕТИ НАЦИОНАЛЕН ДЕКЕМВРИЙСКИ КОНКУРС ЗА ХАЙКУ

ДЕСЕТИ НАЦИОНАЛЕН ДЕКЕМВРИЙСКИ КОНКУРС ЗА ХАЙКУ „С АРОМАТ НА ЗИМА“

Художник: Иван Додов
Художник: Иван Додов

ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Български хайку съюз Ви кани да участвате със свои творби в Десетия национален декемврийски конкурс за хайку на тема „С аромат на зима“.

Регламент:

· Конкурсът е таен. Приемат се нови, непубликувани и неизпращани в други конкурси хайку на български език.

· Заглавието може, но не е задължително да фигурира във Вашите стихове.

· Предвижда се секция за млади творци (до 19-годишна възраст включително) в настоящето юбилейно издание на конкурса. Моля, отбележете възрастта си, ако сте сред тези участници.

· Изпращайте от 1 до 3 броя хайку в самия текст на писмото, придружени от Вашето име, имейл, телефон и пощенски адрес, на: haiku_union@abv.bg

Прикачени файлове не се приемат.

В темата на имейла задължително отбелязвайте: X Национален декемврийски конкурс за хайку.

ВАЖНО:

Моля, всички участници, които имат отличени или наградени творби от предишни издания на декемврийския конкурс на БХС, или получат награда или отличие в Десетото юбилейно издание, за тяхното писмено съгласие стиховете им да бъдат пубикувани в предстоящата антология на БХС „Светлината на зимата“, като се ангажират в рамките на една календарна година след отпечатването й, да не изпращат и публикуват стиховете си в други конкурси, печатни издания и антологии освен в авторски стихосбирки.

Можете да потвърдите вашето съгласие или несъгласие в края на имейла, който ни изпращате, като: „Съгласен съм“ или „Не съм съгласен“.

Жури в състав: Диляна Георгиева, Людмила Христова, Александра Ивойлова, Петър Чухов и Милена Велева, ще оповести наградените творби в края на месец февруари 2023 г. в раздел „Конкурсни резултати” – „Културни новини”, LiterNet.

Координатор: Венелина Петкова

Български хайку съюз

редакционен екип на списание „Картини с думи и багри“

Author: gabriell-e-lit

"Картини с думи и багри" - списание за литература и визуални изкуства е издание на Издателство gabriell-e-lit, регистрирано на 6 декември 2018 г. от д-р Габриела Цанева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *