ДИГИТАЛЕН ПОРТРЕТ – Валентина Григорова

СИМБИОЗАТА НА ИЗКУСТВАТА – дигитален портрет в динамика

Днес Валентина Григорова ни прави свидетели на един необикновен творчески процес, в една нова област – дигиталния портрет!

Ще станем свидетели как върху монитора ще се появи едно живо момчешко лице – от първия до последния щрих; до полагането на подписа с посвещение… под моделиращите звуци на музиката…

Валентина Григорова – една личност, изтъкана от противоречия, родени от многостранния й талант.

Тя умее да разказва увлекателни истории, които понякога предрешва като поезия. А нейната поезия говори за любов, опустошение и възраждане – намерени в дълбокия корен на живота.

Тя е позната на читателите на списанието и като поет, и като писател, но най-често присъства в раздела „Граничното изкуство“.

Защото нейната стихия е визуалното изкуство във всичките му жанрове и философска разслоеност.

художник Валентина Григорова
художник Валентина Григорова

Тя е и музикант, който композира и изпълнява собствените си произведения с глас и китара, но е и неуморим събирач на народно творчество. Още като дете започва да прави записи с малък касетофон на бабите си и съседките. Една страст, която се увенчава с проекта „Музиката на моята страна“. И под съпровода на тази открита и възродена за нов живот музика тя създава своите живописни платна, които подрежда в изложба.

Но днес ставаме свидетели на нещо ново.

С това видео, което получихме в електронната поща на списанието и което споделяме тук, тя ще ни направи съпричастни на сътворяването на нейния първи дигитален портрет.

И ще чуем музиката, ще усетим ритъма на това сътворение.

Вече сме свидетели на едно раждане, на едно вълнуващо изкуство, на едно почти сакрално докосване през разстоянията.

На добър път, Вал, в това ново поприще!

Редакционно съобщение

Author: gabriell-e-lit

"Картини с думи и багри" - списание за литература и визуални изкуства е издание на Издателство gabriell-e-lit, регистрирано на 6 декември 2018 г. от д-р Габриела Цанева.

1 thought on “ДИГИТАЛЕН ПОРТРЕТ – Валентина Григорова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *