ЗА „БОЖЕ, ИЗБАВИ БЪЛГАРИЯ“

НЯКОЛКО ИДЕИ ЗА ИЗБАВЛЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ
ПРЕДСТАВЯ РОСЕН МАРКОВ – редакционна статия

Една зашеметяваща история, разказана от Росен Марков, един романпародия, изграден с най-доброто от изразните средства на научната фантастика, криминалната проза и политическата сатира. Ще останете без дъх!
От анотацията на автора разбираме, че книгата представя отрязък от нашето съвремие, в който действащи лица са
българските политици, висши и редови служители от системата на МВР и група български учени, работещи в Англия и САЩ, както и митичната фигура на Кукловода – генерал от ДС.

Докато полковник Маджарски от МВР и Кукловода се борят за по-голям дял от пазара на дрога за Западна Европа на фона на все по-обедняващото българско общество, група преуспели програмисти, работещи в Англия, но милеещи и за своето отечество България /Аспарух, Кубрат и Асен/ се опитват да променят нещата. Заедно със свои приятели, молекулярни биолози от САЩ /Крум, Ивайло и Симеон/ решават да организират въстание по почина на Васил Левски и да свалят властта.

Българските управници продължават да правят политическите си машинации и да забогатяват с всеки изминат ден, за сметка на обществото, младите учени-изобретатели успяват да клонират Левски и правят машина на времето…
Въстанието побеждава, властниците са свалени…
Но… появява се черна дупка, която напредва към Слънчевата система!

Ще настъпи ли краят на света?
Или…

Очаквайте през януари 2021 като електронна книга романът на Росен
Марков „Боже, избави България“ в платформата за електронна литература на издателство gabriell-e-lit:
http://e-books.gabriell-e-lit.com

редакционна статия

Author: gabriell-e-lit

"Картини с думи и багри" - списание за литература и визуални изкуства е издание на Издателство gabriell-e-lit, регистрирано на 6 декември 2018 г. от д-р Габриела Цанева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *