ЗА „ПРОБУЖДАНЕ“ – Павлина Петкова

ЗА КНИГАТА НА ДИМИТЪР ВЛАДОВ „ПРОБУЖДАНЕ“ – ревю на Павлина Петкова

„Пробуждане“ на Димитър Владов, издание на изд. АБАГАР, В. Търново, излязла от печат през 2020 г. Самото заглавие на поетично-прозаичния сборник говори за преходния период, в който живеем.

Поместените творби показват големия скок, който авторът прави между първата си книга – „Философия на разочарованието“ /2013 г./ и настоящата. Осъзнатостта на времето, в което живее, професията, която задължава, неговата точна и вярна преценка и обективността на духовния му труд дават нов облик на творбите му.

За разлика от много млади хора Митко притежава богат речников запас, който предава благозвучност и красота на изказа му.

Книгата се състои от две части – поезия и проза.

Първата част включва стихотворения, които оприличавам на поеми – „Новият Левски“, „Писмо на иракчанина до американеца“, „Аз съм евроатлантик“, „Към българските реалити звезди“, „Момичето с диплома за висше“, „Към Русия“, „Към хората на перото“, „Вярващите атеисти“ и „На Г. П.“

Във втората част намират място разказите му – „Ръчно набрани ябълки“, „Най-хубавите ръце“, „Борба“, „Петър и Иван“, „Манекенка“ и „Клиент от Англия“.

Те са насочени най-вече към младите поколения, за които са чужди нравствените норми. През призмата на тяхното огледало те виждат изкривените и преиначени морални ценности на българина. Дали за това не са виновни големите амбиции на родителите, които искат да направят от децата си вундеркинди?

Прочетете книгата и сами ще се уверите колко увлекателна и завладяваща е всяка творба!

Пожелавам на Димитър Владов да се изкачва умело към литературните върхове!

Павлина Петкова

Author: gabriell-e-lit

"Картини с думи и багри" - списание за литература и визуални изкуства е издание на Издателство gabriell-e-lit, регистрирано на 6 декември 2018 г. от д-р Габриела Цанева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *