ЗОЯ РАДНЕВА И „НИЩО НЕ НИ ПРИНАДЛЕЖИ“

ЗОЯ РАДНЕВА С „НИЩО НЕ НИ ПРИНАДЛЕЖИ“ НА „ДЕСАНТ НА КНИГАТА – 2021“ – редакционно съобщение

На 18 септември в рамките на събитието „Десант на книгата” Съюзът на свободните писатели, филиал Русе, представи седмата стихосбирка на Зоя Раднева „Нищо не ни принадлежи”.

Надежда Радева, редактор на изданието, щрихира жизнения път на авторката и прочете откъси от рецензията си за творбата, а Таня Иванова рецитира стихове. Животът не ни принадлежи, защото ние му принадлежим – основното послание на авторката достигна до публиката през поривите на лятната буря.

А ето и автопортретът с думи на Зоя Раднева:

Родена съм на 5 ноември 1961 г., в китното градче Попово, обл. Търговище. От малка бях пленничка на поезията.

Преди 12 години започнах отново да пиша и през 2013 г. издадох първата си стихосбирка “Химн на сърцето”. Представянето ѝ бе пищно и незабравимо. Самата г-жа Христина Христова – министър на труда и социалната политика тогава бе сред гостите.

Вълнението и радостта ми бяха безгранични. Последваха още пет стихосбирки: “Поглед в бъдещето” , “Стрелките на живота” , “Живот в стихове”, “Двете лица на живота”, “Изповед на сърцето”. Написала съм около 500 стихотворения, разкази, притчи и фрази. Смятам, ако животът ми позволи, поне да ги удвоя.

Мои произведения са публикувани в литературните сборници “Отвъд” (2021) и “Коледа по време на пандемия” (2020), в списанието за литература и визуални изкуства “Картини с думи и багри”, в регионалния печат в Разград и Попово. От 2012 г. живея в гр. Русе. Член съм на Съюза на свободните писатели в България. “Нищо не ни принадлежи” е седмата ми стихосбирка.

Редакционно съобщение

Author: gabriell-e-lit

"Картини с думи и багри" - списание за литература и визуални изкуства е издание на Издателство gabriell-e-lit, регистрирано на 6 декември 2018 г. от д-р Габриела Цанева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *