ИЗЛОЖБА „ГРАДОВЕ“ – ДЕТСКИ РИСУНКИ С ХАЙКУ – анонс

ИЗЛОЖБА НА НАГРАДЕНИТЕ РИСУНКИ ОТ XVII Световен конкурс за детско хайку на тема „Градове“ – анонс на редакцията

На 15 октомври от 14:00 часа в зала „София“ на Столична библиотека в рамките на 33-те Дни на японската култура ще бъде открита изложба с хайку творби на 25 български деца, наградени в 17 Световен конкурс за детско хайку на тема „Градове“, организиран в България от фондация JAL – Япония и Български хайку съюз със съдействието на фондация „Иванка и Георги Янкови – даровити деца шах и хайку“, Асеновград.

ИЗЛОЖБА НА НАГРАДЕНИТЕ РИСУНКИ ОТ XVII Световен конкурс за детско хайку на тема „Градове“
ИЗЛОЖБА НА НАГРАДЕНИТЕ РИСУНКИ ОТ XVII Световен конкурс за детско хайку на тема „Градове“

Събитието се реализира с подкрепата на Японското посолство в България и фондация JAL.

Творбите са посветени на развитието на града през вековете – от античността до наши дни, на естетиката на съвременната урбанистична среда, нейното архитектурно и културно наследство, паркове и зелени пространства.

Чрез тях зрителите ще могат да се докоснат до историята и многообразието на града, да съпреживеят живата древност и модерността, отразена чрез пъстрата палитра на детското светоусещане и поетичен талант.

Изложбата ще бъде аранжирана с тематични композиции на Сдружение за икебана „Сога” в монохромна керамика с флорален дизайн, изработена от Васил Харизанов, НХА.

Всички наградени деца ще получат грамоти и предметни награди, изпратени от японската фондация JAL.

източник: Български хайку съюз

Author: gabriell-e-lit

"Картини с думи и багри" - списание за литература и визуални изкуства е издание на Издателство gabriell-e-lit, регистрирано на 6 декември 2018 г. от д-р Габриела Цанева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *