ИЗЛОЖБА ДЕТСКИ КАРТИНИ С ХАЙКУ

ИЗЛОЖБА ДЕТСКИ КАРТИНИ С ХАЙКУ – анонс за събитието и за колекцията в е-галерия gabriell-e-lit

Между 18 и 20 септември в Дома на киното – фоайе (ул. „Екзарх Йосиф“ 37) ще бъде представена изложба с отличените 25 творби на български деца от 16-тия Световен конкурс за детско хайку с рисунка на тема „Спорт”, организиран от японската фондация JAL и Български хайку съюз със съдействието на Детския отдел на Столична библиотека.

За конкурса писахме в брой 3/2019 г. на списанието (вижте публикацията тук).

След изложбата ще представим картините в е-Галерия gabriell-e-lit, където ще останат на свободен достъп неограничено време.

Разгледайте колекцията тук.

Творбите са посветени на разнообразието на различните видове спорт, мотивацията, силата, дисциплината и уменията, които възпитават. Изложбата ще бъде аранжирана с тематични композиции на Школа по икебана „Сога”. Събитието ще бъде съпътствано от изложба-базар на стихосбирки и книги, посветени на хайку и уъркшоп за деца „Първи стъпки в оригами и хайку” под ръководството на Венелина Петкова и Весислава Савова от Българския хайку съюз.

Събитието се организира с подкрепата на Посолството на Япония в България и Японската Фондация JAL.

списание „Картини с думи и багри“, редакционна статия

Author: gabriell-e-lit

"Картини с думи и багри" - списание за литература и визуални изкуства е издание на Издателство gabriell-e-lit, регистрирано на 6 декември 2018 г. от д-р Габриела Цанева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *