ИМУННА СИСТЕМА – Димитър Анакиев

ИМУННА СИСТЕМА – хайбун на Димитър Анакиев

Преди дни сръбският президент посети Босилеград. Казват, че това е първото посещение на сръбския президент при българското малцинство в Босилеград след 97 години, когато тук е бил крал Александър, който по-късно е убит в Марсилия от Владо Черноземски, защото малтретирал българите. По времето на краля в Западните покрайнини са избивани по сто българи годишно заради проява на българско самопознание. Интересното е, че този сегашен сръбски владетел също се казва Александър.

*
От Александър
до Александър пролетта
закъснява в Босилеград.

**
Преди Вучич да пристигне в Босилеград, те арестуваха превантивно всички, които биха задавали неприятни въпроси за състоянието на българското малцинство.

*
C уста като чорап
вождът на сръбският свят –
българинът му пречи.

**
Всеки човек трябва да знае кой му е приятел и кой враг, ако иска да оцелее. Но голяма част от българите днес не знаят това. Социализмът уби българската имунна система. Само българите честват враговете си и което е по-лошо – наричат ​​ги братя.

*
Ние сме на дъното,
но нека да копаем по-нататък.
Къртица в градината.

Димитър Анакиев

Author: gabriell-e-lit

"Картини с думи и багри" - списание за литература и визуални изкуства е издание на Издателство gabriell-e-lit, регистрирано на 6 декември 2018 г. от д-р Габриела Цанева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *