КАРТИНИ С ДУМИ И БАГРИ – среща на идеи

Предпремиера на „Картини с думи и багри“ – списание за литература и визуални изкуства в РБ „Любен Каравелов“

„Картини с думи и багри“, списание за литература и визуални изкуства, вече има своята първа печатна версия! Нашият „лабораторен експеримент“ – брой 0/2018 вече е литературен факт! Книжките излязоха от печатница на първи март, е вече са депозирани в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“. Надяваме се, че скоро ще стигнат до първите читатели.

Ще представим брой 0/2018!

Щастливи сме, че сред първите читатели ще бъдат гостите на събитието на РБ „Любен Каравелов“, пред които ще представим идеята, а и нейната реализация, за списание, в което ще съжителстват литературата, визуалните изкуства и разбиранията ни за тях и за обществото, в което живеем; обществото, като обект и субект на изкуството; обществото като огледало и отражение; като образ „на“, и преса „върху“ изкуството…

Представяне на сайта на Арт-платформа gabriell-e-lit

В списание „Картини с думи и багри“ отделяме доста място за развитието на списанието и нашето издателство, и това е нормално, защото такъв беше замисълът на списанието.

Но досега не сме говорили за Арт платформа gabriell-e-lit – като „надкатегория“ на издателство gabriell-e-lit, като място в интернет пространството, където се помещават издателството и списанието (но не само те); като сайт gabriell-e-lit.com и като нещо повече.

Арт платформа gabriell-e-lit – не просто като сборна точка на нашите проекти, а като концепция за развитие; като концепция за комуникация.

За сайта като сайт за неговото присъствие в интернет пространството, ще говори Венелин Молнар. За сайта като идея за общност, ще говори Габриела Цанева.

Надяваме се, че представянето на нашите проекти ще се превърне не само в творческа среща с ценители на изкуството, но и в творческа лаборатория, в която ще покълнат семената на нови идеи.

издателство gabriell-e-lit

Author: gabriell-e-lit

"Картини с думи и багри" - списание за литература и визуални изкуства е издание на Издателство gabriell-e-lit, регистрирано на 6 декември 2018 г. от д-р Габриела Цанева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *