КНИГИ И АВТОРИ – редакционна статия

КНИГИ И АВТОРИ – редакционно обобщение за новите и за очакваните заглавия на издателство gabriell-e-lit

През април до читателите стигна стихосбирката на Тодор Билчев с красноречивото заглавие „Народе!!!!“, посветена на 185 годишнината от рождението на Васил Левски.

Премиерата на книгата ще се състои на 18 юли от 17:30 ч. в РБ „Любен Каравелов“. Тогава ще бъдат представени и други поетични томчета на автора, издадени по време на пандемията – „На незабравата зовът“ (2021 г.), „Душа като снежинка” (2021 г.) и „Под небето в мене“, излязла по-рано тази година. И четирите получават своето литературно битие чрез знака на нашето издателство. Събитието е организирано от Съюза на свободните писатели – филиал Русе. Припомняме, че Тодор Билчев е автор на 22 стихосбирки и 91 книги – научни издания, от които – документални сборници, документални и исторически книги, пътеписи; има множество публикации в литературни и научни списания и др.

Щастливи сме да представим две нови книги на двама нови за издателството автори – Димитър Анакиев, със сбирката хайбуни „Тясна пътека през душата и света“ и Снежана Стамова с дебютната й стихосбирка „Отвътре навън“.

„Тясна пътека през душата и света“ стана достояние на читателите на 24 май в два електронни формата (.pdf и .epub), като е достъпна за свободно четене. Книгата се посреща с голям интерес от хайку общностите в България и Сърбия, а както научихме от наш читател, чрез Международната Фондация по Хайку вече е достояние и на много по-широк кръг от любители и ценители на източните кратки литературни форми. Вече под печат, до края на месец юни ще е и на щандовете на книжарниците и рафтовете на библиотеките.

Надяваме се, че още в началото на юли и стихосбирката на Снежана Стамова „Отвътре навън“ ще стане литературен факт.

През летните месеци ще предложим на четящата аудитория като електронни издания още две книги – „Кръстопът на сънищата“ на Габриела Цанева, събрала стихове, хайку, хайбуни и авторови картини на поетесата-художник и сборникът с рецензии, импресии и поетични фрагменти „Дневник с обратна дата“ на Надежда Александрова. През есента те ще имат и своя печатен вариант.

редакционна статия

Author: gabriell-e-lit

"Картини с думи и багри" - списание за литература и визуални изкуства е издание на Издателство gabriell-e-lit, регистрирано на 6 декември 2018 г. от д-р Габриела Цанева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *