КНИГИ, КНИЖАРНИЦИ, ЧИТАТЕЛИ

КНИГИ, КНИЖАРНИЦИ, ЧИТАТЕЛИ – редакционна статия

След силното начало на 2021 г., когато стартирахме с пет печатни и две електронни книги – стихосбирките „Цвилят гривести коне” на Живка Танчева, „Пепел от дъга” и „Целувката на небесата” от Тодор Билчев, трети и четвърти том на „Алманах Литературно земеделско знаме” /като печатно и електронно издание/, и романът на Росен Марков „Боже, избави България” /е-книга/ през второто тримесечие на годината предложихме на читателите още четири интересни заглавия – второ издание на хайбуна на Габриела Цанева „Искам себе си” /е-книга/, стихосбирката с епическа поезия на Тодор Билчев „На незабравата зовът”, сборникът с избрани афоризми на Николина Пенева „Усмивките на мъдростта” и сборникът с отличени на национални и международни литературни конкурси разкази на Весислава Савова „С аромат на лотос” /е-книга/.

Радостно е, че все повече утвърдени автори се доверяват на издателството.

*

Нашите издания бяха забелязани и от сайта за електронна търговия store.bg, който разполага с голяма книжарница, предлагаща разнообразна литература, и считано от 25 май т. г., се разпространяват на територията на цялата страна.

Ръст в продажбите на наши издания бележат и книжарниците, които първи протегнаха ръка към нашите книги – столичните „Български книжици” и „Нисим”, като най-търсени и продавани заглавия са документалната повест на Габриела Цанева „Миналото в мен” и документалната книга на Тодор Билчев „Поп Дошо”. Читателите проявяват интерес и към литературните сборници с поезия и публицистика на Надежда Александрова-Цанева „На попрището жизнено в средата” и „Светлина от миналото” на Христина Въчева. Не остана незабелязана и сатиричната стихосбирка на Христо Ангелов „След девети, след десети”, на която подготвяме второ, допълнено издание. На голям читателски интерес се радва романът на Маруся Николова „Дневникът на госпожица Радка”, който се наложи да допечатваме, за да отговорим на търсенето. Същото можем да кажем и за романа на Росен Марков, който видимо увеличи посещаемостта на сайта ни. Поезията на Рени Васева бе високо оценена от организаторите на първия независим книжен фестивал Eunoia LitFest.

Пожелаваме на всички автори – поети и белетристи, вдъхновение и лек път към читателите!

редакционна статия

Author: gabriell-e-lit

"Картини с думи и багри" - списание за литература и визуални изкуства е издание на Издателство gabriell-e-lit, регистрирано на 6 декември 2018 г. от д-р Габриела Цанева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *