НОВИТЕ ПРОСТРАНСТВА НА ИДЕИТЕ

НОВИТЕ ПРОСТРАНСТВА НА ИДЕИТЕ – редакционна статия

Проектът Арт платформа gabriell-e-lit е идеята, която стои зад издателство gabriell-e-lit и неговото издание „Картини с думи и багри“ – списание за литература и визуални изкуства.

Сайтът на Арт платформа gabriell-e-lit приютява информация и връзки към нашите проекти, продукти и хората, които работят за осъществяването им, към авторите, чието творчество ни вдъхновява и тласка към осъществяване на идеите си.

Тук е мястото да споделим няколко думи за развитието на Арт платформа gabriell-e-lit и другите две нейни основни разклонения – е-Библиотека gabriell-e-lit и е-Галерия gabriell-e-lit.

е-Библиотека gabriell-e-lit

През 2019 г. в е-Библиотека gabriell-e-lit постъпиха две от стихосбирките на Рени Васева – „Погледи“ и „Очите на града“, литературните сборници „Дунавски съзвездия“ и „Още са живи крилатите хора“, както и три стихосбирки на Надежда Радева – „Изпращане на април“, „Не съм сама“ и „Рисувам те в червено“.

Повод за тази статия стана най-новата книга в нашата сбирка – поетичният монолог на Надежда Радева „Не жена“, откъс от който представяме в настоящия брой 2/2020 на списанието, в рубриката „Поезия“.

Щастливи сме, че авторката предостави на нашите читатели целия текст на стихосбирката си, който можете да намерите на свободен достъп тук:

http://gabrielle-lit.free.bg/e-library-gabriell-e-lit/NadejdaRadeva-NeJena.pdf

Щастливи сме и затова, че поводът да пишем за нашата библиотека ни отведе до още един интересен творец – Татяна Живкова, която ще представи на читателите своята гледна точка за поетичната книга на Надежда Радева „Не жена“.

е-Галерия gabriell-e-lit

В края на епидемията, в средата на юни, един нестандартен творец, когото читателите на списанието вече познават и като автор на проза, и като художник, откри втората си самостоятелна изложба за 2020 г., този път в Галерия Brave creation, София.

Щастливи сме, че Валентина Григорова – Vanda, предостави свои картини на свободен достъп и в нашата виртуална галерия.

Можете да ги разгледате на адрес:

http://e-gallery.gabriell-e-lit.com/collections/e-gallery/collection-ValentinaGrigorova.html

© „Картини с думи и багри“редакционна статия

Author: gabriell-e-lit

"Картини с думи и багри" - списание за литература и визуални изкуства е издание на Издателство gabriell-e-lit, регистрирано на 6 декември 2018 г. от д-р Габриела Цанева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *