НОВО В БИБЛИОТЕКАТА – редакционна статия

НОВИТЕ КНИГИ В е-БИБЛИОТЕКА gabriell-e-lit – редакционна статия

През април т. г. получихме няколко много ценни книги за нашата електронна библиотека, които незабавно пре-доставихме на читателите и ползвателите на Арт платформа gabriell-e-lit за свободно четене и сваляне.

По този начин защитаваме правото на свободен достъп до информация на всеки в интернет. Дълбоко убедени сме, че информацията трябва да бъде достъпна и безплатна, като това не нарушава авторското право на автор, доброволно и съзнателно даряващ своя труд на читателя. Редно е авторското право да бъде защитено чрез предмета „книга“, който се продава и в който е материализирана информацията, но тя, информацията, сама по себе си, трябва да стига до всеки, който иска да се ползва от нея.

Ето защо, за пореден път изказваме голямата си благодарност към авторите, които споделят нашето разбиране за свобода и право на информираност в интернет и ни позволиха да обогатим електронната си библиотека с техните книги, а това са съставителите на сборника „Те обичат Асеновград“ Иванка Лапавичева и Йордан Кожухаров и поетесата Павлина Петкова, която дари стихосбирките си „Спасени думи“, „Сълзи под клепачите“, „Евина дъщеря“ и най-новата – „Слънчеви камбани. Апева“, както и сборниците с хайбуни „През сезони и дни“ и „Река многоцветна“ и с афоризми „Песъчинки в зъбите“.

редакционна статия

Author: gabriell-e-lit

"Картини с думи и багри" - списание за литература и визуални изкуства е издание на Издателство gabriell-e-lit, регистрирано на 6 декември 2018 г. от д-р Габриела Цанева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *