НЯМА ТАКЪВ НАРОД… – Николай Николов

НЯМА ТАКЪВ НАРОД, НО ИМА ТАКАВА ДРАМА! – политическа импресия на Николай Николов

Гледам и немея. ЗА МАКЕДОНИЯ!!!!! ЗА МАКЕДОНИЯ!!!! За племето Нгоро Нгоро чували ли сте? А да ви приличам на врачка?

А накъде ли нашите доказано велики държавници са повели кораба, наречен България в бурните времена на поредната криза, от която вече 40 години не можем да излезем?!

*

Дали към невидими подводни рифове, където ни чака корабокрушение и от останките му свети  Бойко Банкянски  ще съшие спасителен сал, на който отново ще развее синьото знаме на победата с лозунга „ Кради, Лъжи, Замазвай” и ще насочи руля към спасителния руски кримски бряг, на който другарят Путин ще го очаква, за да го дари за вярната служба и ще го почете с 70 руски девици за задоволяване на естествените нужди…

Дали ще избегнем корабокрушението в двадесет и три и петдесет и пет и Кирчо ще се прибере при Линда, която ще го посрещне с безглутенова торта Гараш за 150 лв.

Дали Копейкин ще се напъчи гордо с вталеното си костюмче и подчертана от тесните гащи  мъжественост  и ще пробие дупка в корпуса, за да изпревари Бойко за братска съветска прегръдка, подплатена с насълзените от умиление очи на Газпром?

Дали нашият „преател“ и брат Делян (докато не се докаже вината му) ще тръгне на работа, или пак ще се остракира в многомилиардна компания на собствените си интереси, които често не съвпадат с тези на държавата?

Дали членът на БКП, БСП, Мутри вън, Ние идваме, Направо ми се повдига като те гледам  и какво ли още не, водена от амбициите да промени света по свой образ и подобие – така го разбирам,  ще успее отново да грабне микрофона и да защити всички нас от останалите злосторници в парламента?

Дали Как Кури, от висотата на белия си кон (горкият кон), впила зорък поглед в бъдещето, а след коня й – последователи, строени в бляскави редици, с дръзновени лозунги, достойно умират на барикадите, позабравили кой всъщност продаде Булгартабак на Пеевски и кой превратаджия сега реве, че му правели вече трети преврат в партията, която не би трябвало изобщо да съществува и която, така или иначе, е поела към крематориума на историята, където ще изгори, за да свети… По-скоро късно, отколкото никога, заедно с физическата липса на индивиди с промити от соца мозъци, които носталгично вярват колко добре са живели, ще успее да яхне народната любов отново – за радост отново на другаря Путин?

Дали от Дудуков 2 ще блеснат с някой нов лозунг, не като МУТРИ ВЪН, а като С НАМИ БОГ (ПУТИН) и ще се ударят в гърдите какви европейци са станали. Дали? Дали?

*

Да не съм врачка? Каквото има да става, ще стане. Каквото е пожелал БОГ ( Путин, Байдън, Лайден), ще стане. Това ми е ясно. Не мога да разбера, обаче, защо лаем толкова много?

По-скоро, не мога да разбера как е възможно всички да лъжат.

Толкова ли няма хора с достойнство и зачатъци на чест в този политически живот? Културен и обществен отдавна няма.

Медиите успяха да го сбутат заедно с успехите на националният ни отбор по футбол в 30-секундна мелодрама по канал 1. Другите и това не правят.

Виж, градушката, която е очукала доматите на баба Пена от село „Последно баирище преди Сърбия” е сериозна журналистическа работа! Това:  страдание, сълзи от мъка по загубена салата, ами гроздето? Откъде ракия сега? Ужас , драма, хорър, Пулицър за репортажа. 

Е, скъпи съотечественици? Ще изтърпим ли и това?

Разбира се, че ще го изтърпим. Това можем.

А лампичката в стаята на Шушана светеше, но ние не я видяхме. Аз лично, не мога да се ориентирам какво става, колкото и да ми свети лампичката. 

Виждам един простичък факт. Главният ни прокурор, станал световно известен с разгромяването на ОПГ в село Намайновоси залови 26 литра нелегален алкохол, придоби акции от млекопреработвателната индустрия, загуби абсолютно всички дела, които заведе, за което прокуратурата плати с нашите пари, смени много шапки, докато стигна до каскета и, по всичко личи, че ще си изкара пълен мандат. Ако БОГ, който единствен е над него не го смени, остава за още един мандат.

Николай Николов

Author: gabriell-e-lit

"Картини с думи и багри" - списание за литература и визуални изкуства е издание на Издателство gabriell-e-lit, регистрирано на 6 декември 2018 г. от д-р Габриела Цанева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *