НИНА ТОНЧЕВА С „ЛИРИЧЕСКА ПАЛИТРА“ – анонс

НИНА ТОНЧЕВА ПРЕДСТАВЯ „ЛИРИЧЕСКА ПАЛИТРА“ – редакционно съобщение

На 30 юни от 17:30 ч. в читалня „Синя“ на РБ „Любен Каравелов“ Нина Тончева ще представи поетичната си книга „Лирическа палитра“, изд. Gaiana, Русе, 2018. В нея са включени произведения, написани в различни периоди от живота й. В стиховете й са отразени нейни мисли и преживявания, а така също – на близки хора и приятели. За творчество й ще говори театроведът Крум Гергицов.

Лирическа палитра - Нина Тончева
„Лирическа палитра“ – автор Нина Тончева

Нина Тончева е родена в Трявна. Завършва ВИММЕСС- Русе (днешният РУ „Ангел Кънчев“) и започва трудовия си стаж като технолог-конструктор в заводите за селскостопански машини в Нова Загора и Русе. Работила е и в ЗССМ „Иван Йонков“ – Трявна. През 1969 г. става асистент, а впоследствие – главен асистент в катедра „Бизнес и мениджмънт“ на русенския университет.

Пише поезия за възрастни и деца. Публикувала е свои стихотворения и разкази във в. „Литературно земеделско знаме“, сп. „Картини с думи и багри“, както и в електронното списание „Литературен свят“.

Събитието се организира под егидата на Литературен клуб „Любен Каравелов“ към Възрожденско читалище „Зора“ – Русе.

С кратко ревю стихосбирката „Лирическа палитра“ е представена в първия брой на сп. „Картини с думи и багри“ – 1/2019.

Пожелаваме лек път към читателя на книгата и автора!

редакционно съобщение

Author: gabriell-e-lit

"Картини с думи и багри" - списание за литература и визуални изкуства е издание на Издателство gabriell-e-lit, регистрирано на 6 декември 2018 г. от д-р Габриела Цанева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *