ОСМИ НАЦИОНАЛЕН ДЕКЕМВРИЙСКИ КОНКУРС ЗА ХАЙКУ

ОСМИ НАЦИОНАЛЕН ДЕКЕМВРИЙСКИ КОНКУРС ЗА ХАЙКУ „СНЕЖНО ОГЛЕДАЛО”

Щастливи сме да представим на нашите автори регламента за участие в Осмия национален декемврийски конкурс за хайку и да ги поканим за участие от името на организаторите – Български хайку съюз и от името на редакционния екип на списание за литература и визуални изкуства „Картини с думи и багри“!

ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Уважаеми поети,

Български хайку съюз Ви кани да участвате със свои творби в Осмия национален декемврийски конкурс за хайку „Снежно огледало“. (Теми: Зимата като сезон, в който се вглеждаме навътре в себе си, като период на самовглъбяване, саморефлексия и равносметка; как красотата на природата през този сезон се отразява и оглежда в душата ни, нашият отклик на нея; сакралното пространство на зимните празници, носещи идеята за трансформация, пречистване и възстановяване на космическия ред и хармония в човека: Коледа, Нова година, зимни празници, религиозни традиции, обредност и т. н.)

Регламент:

• Конкурсът е явен. Приемат се нови, непубликувани и неизпращани в други конкурси хайку на български език.

• Заглавието може, но не е задължително да фигурира във Вашите стихове.

• Моля, изпращайте от 1 до 3 броя хайку, придружени от Вашето име, имейл, телефон и пощенски адрес, на: haiku_union@abv.bg

• В темата на имейла задължително отбелязвайте: VIII Национален декемврийски конкурс за хайку

Жури с председател доц. д-р София Филипова и състав: Александра Ивойлова, Людмила Христова и и Стоянка Боянова, ще оповести наградените творби през месец февруари 2021 г. в раздел „Конкурси”, „Културни новини”, LiterNet.

Краен срок за участие: 20 януари 2021 г.

Български хайку съюз

редакционен екип на списание „Картини с думи и багри“

Author: gabriell-e-lit

"Картини с думи и багри" - списание за литература и визуални изкуства е издание на Издателство gabriell-e-lit, регистрирано на 6 декември 2018 г. от д-р Габриела Цанева.

1 thought on “ОСМИ НАЦИОНАЛЕН ДЕКЕМВРИЙСКИ КОНКУРС ЗА ХАЙКУ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *