ОТ СВЯТАТА ЗЕМЯ – редакционна статия

ДВЕ ЛИТЕРАТУРНИ НАГРАДИ ОТ СВЯТАТА ЗЕМЯ – редакционна статия

Двама автори на списание „Картини с думи и багри“ – Маруся Николова и Христина Въчева спечелиха призови места в литературния конкурс „Небесни меридиани“, който е част от програмата на Шестото издание на Международния фестивал „Българска душа на Святата земя“.

Както информирахме читателите в брой 4/2020, когато анонсирахме втората награда за рецитация на Йордан Кожухаров, фестивалът, организиран от Арт Салон „Сели – култура на народите“, се провежда под егидата на Кметството на израелския град Бат Ям и популяризира българските традиции и обичаи, както и взаимодействието на българската и израелската култури. Събитието се подкрепя и от Държавната агенция за българите в чужбина.

Маруся Николова спечели трета награда в категория „Проза“, а Христина Въчева – трето място в категория „Поезия“ със стиховете си „Българийо поклон“, „Родопа, люлка за сърцето ми“, „Моят свят“, „И слънцето отново засия“ и „Светлината на любовта“. Тя споделя, че творбите й са вдъхновени от обичта й към България, към нейната славна история и великите й синове. В стиховете й личи и преклонението пред митичната Родопа планина.

Маруся Николова благодари за голямото признание на организаторите и журито, но преди всичко на нейните читатели и приятели, които винаги са я подкрепяли.

редакционна статия

Author: gabriell-e-lit

"Картини с думи и багри" - списание за литература и визуални изкуства е издание на Издателство gabriell-e-lit, регистрирано на 6 декември 2018 г. от д-р Габриела Цанева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *