ПЛАТФОРМА ЗА Е-КНИГИ

АРТ ПЛАТФОРМА gabriell-e-lit КАТО ПЛАТФОРМА ЗА Е-КНИГИ – редакционна статия

ПЛАТФОРМА ЗА ЕЛЕКТРОННИ КНИГИ

Когато, преди малко повече от две години създадохме сайта gabriell-e-lit.com като място в интернет, на което да изградим платформа за популяризиране на литературата и визуалните изкуства не мислехме, че ще се развие в това, което е днес – електронна библиотека, електронна галерия, място за онлайн изданието на списание „Картини с думи и багри“ и място за електронните книги на издателство gabriell-e-lit. Една наистина „сборна точка“ на идеи, творци и любители на изкуството.

Не мислехме също, че и други издатели ще поискат да използват ресурса на сайта, за да публикуват своите електронни книги на него.

Но това се промени още в първите дни на новата година.

Арт платформа gabriell-e-lit стана дом за електронните книги и на други издателства.

ПЪРВАТА КНИГА НА ДРУГО ИЗДАТЕЛСТВО

Щастливи сме, че участвахме в създаването на новата стихосбирка на Йордан Василев „Стихове в червено и черно“, издание на Съюза на свободните писатели в България, на която направихме компютърната обработка и дизайна на корицата по идея на автора.

Композиционно, поетичният сборник е изграден от три части: „Опера“, „Реквием“ и „Моята вяра“. Структурирането не е случайно – всяка обособена единица носи различна лирическа тоналност, но всички са носители на общо послание – вярата. В Бог, в Доброто, в Човечността?

Изданието има и една уникална особеност – лично аз, като читател, автор, редактор и издател досега не бях срещала книга, в която има повече от един предговор; в тази има два – един за първата, и един за втората част. Може би защото авторът и рецензентът са усетили различното в тези обединени текстове, които имат нужда от различен прочит и различен живот.

Ще представим на читателите на списанието литературния анализ на Крум Гергицов към втората част на стихосбирката – „Внимание, чупливи стихове“, както и някои от чупливите стихове на Йордан Василев.

А за ползвателите на сайта ни, книгата е достъпна за свободно четене и сваляне от нашата електронна библиотека:

http://e-library.gabriell-e-lit.com/

http://e-library.gabriell-e-lit.com/books/JordanVasilev-StihoveVChervenoICherno.pdf

редакционна статия

Author: gabriell-e-lit

"Картини с думи и багри" - списание за литература и визуални изкуства е издание на Издателство gabriell-e-lit, регистрирано на 6 декември 2018 г. от д-р Габриела Цанева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *