ПОРТАЛ КЪМ ДРУГИ ПРОЕКТИ

АРТ ПЛАТФОРМА gabriell-e-lit – ПОРТАЛ КЪМ ПРОЕКТИ, КОИТО ПОДКРЕПЯМЕ – редакционна статия

В последните дни на март бяхме приятно изненадани от едно писмо в електронната ни поща. Към нас се обръщаше с предложение за сътрудни-чество главният редактор на списание paradigma (една нова страница) Марин-Константин Палатов. Веднага приехме идеята и този анонс е първа стъпка към осъществяването й. Защо?

Списаниетое създадено на 24 май 2020 г. от група ученици на Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“. Издава се онлайн, като в началото се публикуват творби на ограничен кръг от хора. Впоследствие изданието показва литературни, художествени и друг тип произведения на ученици, учители и приятели на СМГ.

Като възпитаник на математическа гимназия бях особено щастлива, че днес, в дни на изолация и размиване на духовните ценности, именно ученици с интереси към точните науки са създали списание за литература, изкуство и философия. Публикуваните творби са силни, стилово издържани, вълнуващи и подтикващи към размисъл.

Убедете се сами: https://paradigma.bitrix24.site/

редакционна статия

Author: gabriell-e-lit

"Картини с думи и багри" - списание за литература и визуални изкуства е издание на Издателство gabriell-e-lit, регистрирано на 6 декември 2018 г. от д-р Габриела Цанева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *