ПРЕМИЕРА НА ДВЕ КНИГИ

НИКОЛИНА ПЕНЕВА С ПРЕМИЕРА НА ДВЕ КНИГИ – редакционно съобщение

На 7 юни от 18 часа в зала „Читалня“на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ поетесата Николина Пенева ще представи най-новите си книги – стихосбирката „Водите на живота“, изд. Giana, 2021 и сборникът с афоризми „Усмивките на мъдростта“, изд. gabrielle-e-lit, 2021.

„Водите на живота“ е втори поетичен том след „Птичи поглед над душите“ (2020). Съдържа 174 лирични творби. В „Усмивките на мъдростта“ са включени сентенции в мерена и немерена реч, писани от авторката през годините, много от тях прочетени в ефир по програма „Хоризонт“ на БНР.


Николина Пенева живее в Русе, а е родена в с. Кокрина, Кюстендилско. Автор е на 47 книги, издадени в периода 1996 – 2021 г. Дебютира със стихосбирката „Огън“ (1996). Известна е като автор на духовна поезия, любовна лирика, сатирични стихове и епиграми. Има издадени книги с духовна поезия и нарича себе си „евангелска поетеса“. Като автор на афоризми участва в шест поредни национални литературни сборника „Законите на Мърфи“ в ефир.

Премиерата е с участието на издателство „Giana“, издателство gabrielle-e-lit, музикантката Веселина Камбурова и водещата Надежда Радева.

ВХОД – СВОБОДЕН

Екипът на списание „Картини с думи и багри“ желае незабравима премиера на авторката и лек път към читателите на представяните книги, здраве и творческо вдъхновение!

списание „Картини с думи и багри“

Author: gabriell-e-lit

"Картини с думи и багри" - списание за литература и визуални изкуства е издание на Издателство gabriell-e-lit, регистрирано на 6 декември 2018 г. от д-р Габриела Цанева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *