СЕДМИ МЕЖДУНАРОДЕН ХАЙКУ КОНКУРС

СЕДМИ МЕЖДУНАРОДЕН ХАЙКУ КОНКУРС НА ТЕМА „ВИШНЕВ ЦВЯТ“

Представяме регламента за участие в Седмия международен конкурс за хайку на тема „Вишнев цвят“, като каним хайку поетите да вземат участие в него от името на Българския хайку съюз и от името на редакционния екип на списание „Картини с думи и багри“, а любителите на хайку поезията да следят резултатите от конкурса, които ще публикуваме!

◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

„Вишнев цвят“ – утвърдена калиграфска илюстрация към конкурса
„Вишнев цвят“ – утвърдена калиграфска илюстрация към конкурса

Уважаеми хайку поети,
Български хайку съюз има удоволствието да Ви покани да участвате в Седмия международен хайку конкурс на тема „Вишнев цвят”. Конкурсът се състои от 2 секции „Българска“ (на български език) и „Международна“ (на английски език). Можете да участвате само в една от тях по Ваш избор. Конкурсът е част от Пролетните дни на японската култура в България, организирани от клуб „Приятели на Япония“.

РЕГЛАМЕНТ

• Тема на конкурса: Вишнев цвят
• Изпращайте Вашите предложения – до 3 броя непубликувани и несподелени в социалните мрежи и личните блогове хайку, придружени от Вашите имена, телефон, имейл и пощенски адрес на следния електронен адрес: sakurahaikubg@gmail.com
• Всички хайку, заедно с личните данни на автора трябва да бъдат поместени в самото писмо. Няма да бъдат разглеждани участия с прикачени файлове.

• Краен срок за участие: 31 март 2023 г.
• Жури на българската секция: Диляна Георгиева, Весислава Савова, Елисавета Шапкарева
• Координатор: Кристина Тодорова Кънева

Резултатите от българската секция ще бъдат обявени в раздел „Конкурсни резултати” – „Културни новини”, на специализирания портал LiterNet, както и на страницата на Български хайку съюз и приятели във фейсбук през месец април 2023 г.

Предвижда се издаването на тематична двуезична хайку антология след десетото издание на конкурса.

Молим, всички участници, които имат отличени или наградени творби от предишни издания на международния конкурс „Вишнев цвят“, както и ако получат награда или отличие в седмото му издание, за тяхното писмено съгласие стиховете им да бъдат пубикувани в предстоящата антология на БХС.

Можете да потвърдите вашето съгласие или несъгласие в края на имейла, който ни изпращате, като: „Съгласен съм“ или „Не съм съгласен“ с условията на конкурса.

Очакваме Вашите предложения!

Български хайку съюз

В печатното и в онлайн изданието на брой 2/2023 на сп. „Картини с думи и багри“ ще публикуваме резултатите от конкурска, както и наградените и отличени творби.

редакционна статия

Author: gabriell-e-lit

"Картини с думи и багри" - списание за литература и визуални изкуства е издание на Издателство gabriell-e-lit, регистрирано на 6 декември 2018 г. от д-р Габриела Цанева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *