„ТОЛКОВА Е РАНО“ на Габриела Цанева

НОВИТЕ ИЗДАНИЯ на издателство gabriell-e-lit и романът „Толкова е рано“

Верни на онова, което вече се превръща в традиция за издателството, ще предложим на читателите първо в електронен вариант, а след това и като печатна книга неиздавания досега роман на Габриела Цанева „Толкова е рано“.

Започнат през 2004-та и завършен две години по-късно, този обемен прозаичен текст остава встрани от творческите планове на автора, може би защото едва сега, 15 години след началото на описаните събития, вече не е рано да бъде издаден.

ТОЛКОВА Е РАНО – роман на Габриела Цанева

Вторият роман на Габриела Цанева е изграден върху основата на развиващ се пред читателя файл-дневник, като действително случващото се и художествената измислица се преплитат и създават един публицистично-поетичен текст, който може да се разглежда и като документ на епохата, и като роман, и като поема. Поетичните фрагменти вече имат свой самостоятелен живот в стихосбирките „Заскрежени птици” и „Светлата пътека към звездите” но в романа присъстват и като основание за развитието на сюжета, и като екстракт на преживяното, и като философска категория, извеждаща ежедневното в надбитийни пространства.

ПЕЧАТНИТЕ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВОТО

През последното тримесечие на годината издателство gabriell-e-lit ще публикува като печатни книги заглавията, излезлите до момента като е-книги: „На попрището жизнено в средата” на Надежда Александрова Цанева, „Живота в стих събрах” и „Миналото в мен” на Габриела Цанева, „След девети, след десети” на Христо Ангелов, както и „Алманах Литературно земеделско знаме”, том 1.

© редакционна статия, списание „Картини с думи и багри“

Author: gabriell-e-lit

"Картини с думи и багри" - списание за литература и визуални изкуства е издание на Издателство gabriell-e-lit, регистрирано на 6 декември 2018 г. от д-р Габриела Цанева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *