ФЕСТИВАЛЪТ Eunoia LitFest

РЕНИ ВАСЕВА НА ПЪРВИЯ НЕЗАВИСИМ КНИЖЕН ФЕСТИВАЛ Eunoia LitFest – редакционно съобщение

Рени Васева, автор на списание „Картини с думи и багри“ на издателство gabriell-e-lit със стихосбирките си „Сътворения“ /2019, 2020 г./ и „Денонощия“ /2020/ ще представи личността и поезията си в рамките на първия независим книжен фестивал Eunoia LitFest.

Едно събитие, организирано от независими издателства, литературни сдружения и автори – Литературен клуб „Отвъд кориците“, Литературен клуб към Столична библиотека, Самоиздател, Институт по невропродажби и Слово 111…

Следвайки етимологията на думата и нейното значение в реториката /eunoia е добрата воля, която ораторът култивира между себе си и своята публика/, инициаторите на идеята желаят да постигнат едно условие за възприемчивост между автор и читателска аудитория, а защо не и обратното – чуваемостта на просветения читател от автори, творчески сдружения и издатели, онази непосредствена връзка между умовете, която често се губи при големите комерсиални организации за „производство и разпространение“ на литература.

Събитието изцяло е ориентирано към самоиздаващи се и саморазпространяващи се автори, като целта е да се даде гласност на качествената литература, без значение от жанр, естетически възгледи и популярност на автора или издателството.

След конкурс, в който участват над 100 книги и текстове, за представянето са подбрани творци с издадени книги в най-различни жанрове – поезия, кратки разкази, фантастика и фентъзи, психологически трилър, драматургия и книги за деца. 

Фестивалът ще се проведе на 28 и 29 юни 2021 г. от 18 ч. пред Столична библиотека. Специални гости ще бъдат Николай Милчев и Радослав Гизгинджиев. Всеки от автори ще има 15 минути, в които да представи творчеството си и да влезе в диалог с публиката. Повече за участниците и избраните текстове може да се намери на сайта на Литературен клуб „Отвъд кориците“, а те са: Ясен Калайджиев, Воден Чаиров, Светлана Тушева, Рени Васева, Радосвета Гюлева, Дилян Георгиев, Бела Бенова, Мария де Брабендере, Марион Колева, Татяна Йотова, Татяна Даскалова и др.

редакционно съобщение

Author: gabriell-e-lit

"Картини с думи и багри" - списание за литература и визуални изкуства е издание на Издателство gabriell-e-lit, регистрирано на 6 декември 2018 г. от д-р Габриела Цанева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *