ХАЙКУ ЗА МОРЕТО

ПРЕМИЕРА НА „МОРЕТО“ – двуезична хайку антология – редакционно съобщение

„Да се напише хайку за морето. Възможно ли е това? Как кратките форми до поберат необята? Как в три реда да се вмести грохотът на вълните, далечният полет на чайките, изгревите и залезите, пълнолунията и звездите, песъчинките и раковините, децата и рибарите, самотните вглъбения и споделените емоции?

В настоящия сборник 60 хайку творци ни предлагат пътешествие по, във, край, със и чрез морето. А за да можем да се потопим в извънвремевите мигове и да станем съ-творци на авторите (необходимо условие за случването на хайку), нека за малко да бъдем и ние като деца, защото само детето може да събере „в кофичка морето“ (В. Кабаделова) и да постигне онзи смисъл отвъд думите, при който „морето продължава извън листа“ (Хр. Панджаридис).“

Хайку антология „Морето“

С тези думи Антоанета Николова прави мост към новата двуезична хайку антология (българо-английска) „Морето“, издание на Българския хайку съюз и издателство „ФАРАГО“.

Премиерата на книгата ще на 25 септември 2021 г. (събота) от 11:30 часа в кафе-бар „Таймлес“ на Дома на архитекта, ул. Кракра 11, София. Всички гости на събитието ще имат удоволствието да се запознаят „на живо“ с едни от най-изявените български хайджини, а и възможността на закупят изданието на преференциална цена.

Нека заедно преживеем още веднъж магията на лятото и морето в първите дни на есента!

Редакционно съобщение

Author: gabriell-e-lit

"Картини с думи и багри" - списание за литература и визуални изкуства е издание на Издателство gabriell-e-lit, регистрирано на 6 декември 2018 г. от д-р Габриела Цанева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *