ЧЕТВЪРТАТА ГОДИНА НА ИЗДАТЕЛСТВО gabriell-e-lit

ЧЕТВЪРТАТА ГОДИНА НА ИЗДАТЕЛСТВО gabriell-e-lit – рекацнионна статия

Издателство gabriell-e-lit посрещна своя четвърти рожден ден на 6 декември с нов издателски код за ISBN номера, а това означава, че сме осъществили 100 различни издания (на общо 49 заглавия). Трите най-нови книги на издателството са регистрирани с новия ни издателски код – „Спри да те прегърна“, любовна лирика, на Тодор Билчев /печатно издание/, антологията „Ренсаку с хан Омуртаг“ /електронно издание/ и „Любов и свобода“ на Веселина Башова /печатно издание/.

Извън статистиката, важно е да отбележим, че през изминалата година две талантливи поетеси направиха литературния си дебют чрез нашето издателство – Снежана Стамова с „Отвътре навън“ /печатно издание/ през юни и Веселина Башова с „Любов и свобода“ /печатно издание/ през декември. Те внесоха своя оригинален стил, дух и послания и в сп. „Картини с думи и багри“, като го обогатиха жанрово и тематично.

По отношение на тематичното разнообразие трябва да споменем „Парче от дъга“ – първата българска танка антология, която, според своя съставител е първата антология с танка поезия не само в нашата, но и в балканската и европейската литература. Изключително сме щастливи, че станахме издадели на още една антология, съставена от Димитър Анакивев – „Ренсаку с хан Омуртаг“, събрала хайку стихове на автори от 14 държави. Така ние още веднъж прекрачваме границите, за да постигнем по-дълбоко съпреживяване, разбиране и съпричастност не само като литературното въздействие, но и в общочовешки план.

В заключение ще кажем, че през 2022 г. чрез издателство gabriell-e-lit до читателите стигнаха общо 13 книги. Към споменатите по-горе ще добавим стихосбирките на Тодор Билчев „Под небето в мене“ и „Народе!!!!“ /печатни издания/, сборникът с хайбуни на Димитър Анакиев „Тяна пътека през душата и света“ /печатно и електронно издание/, излезли през първото полугодие и второто издание на „Историите на Вартоломей“ на Рени Васева /печатно издание/.

Път към нашите електронни книги можете да намерите, следвайки връзките върху заглавията.

е-книги:

Тясна пътека през душата и света, автор Димитър Анакиев

Кръстопът на сънища, автор Габриела Цанева

Спонтанно съзнание, автор Димитър Анакиев

Гласът на сърцето, автор Христина Въчева – очаквайте до края на декември

Парче от дъга, антология на българската танка, съставител Димитър Анакиев

Дневник с обратна дата, автор Надежда Александрова

Ренсаку с хан Омуртаг, хайку антология, съставител Димитър Анакиев – очаквайте до края на декември

д-р Габриела Цанева

Author: gabriell-e-lit

"Картини с думи и багри" - списание за литература и визуални изкуства е издание на Издателство gabriell-e-lit, регистрирано на 6 декември 2018 г. от д-р Габриела Цанева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *