gabriell-e-lit

gabriell-e-lit

АРТ ПЛАТФОРМА

Историите на Вартоломей-Рени Васева Парче от дъга - антология на българската танка Кръстопът на сънища-Габриела Цанева Спонтанно съзнание-Димитър Анакиев Дневник с обратна дата-Надежда Александрова Отвътре навън-Снежана Стамова списание Картини с думи и багри брой 3/2021 списание Картини с думи и багри брой 2/2021 списание Картини с думи и багри брой 1/2021 списание Картини с думи и багри брой 4/2020 Нощта на щурците-Габриела Цанева Бурята сплита ръце-Габриела Цанева Алманах Литературно земеделско знаме-том 4 Боже избави България-Росен Марков списание Картини с думи и багри брой 3/2020 списание Картини с думи и багри брой 2/2020 списание Картини с думи и багри брой 1/2020 списание Картини с думи и багри брой 4/2019 Високосният ден-Габриела Цанева Реши се и ще си свободен-Габриела Цанева Толкова е рано-Габриела Цанева Сътворения-Рени Васева Състояния.Хайга-Габриела Цанева След девети след десети-Христо Ангелов Алманах Литературно земеделско знаме-том 1 Миналото в мен-трето юбилейно издание-Габриела Цанева списание Картини с думи и багри брой 3/2019 списание Картини с думи и багри брой 2/2019 списание Картини с думи и багри брой 1/2019 списание Картини с думи и багри брой 0/2018 Отвъд болката и красотата-Тодор Билчев Стъпки по пламъци-Габриела Цанева Догонвам бягащия ден-Габриела Цанева На попрището жизнено в средата-Надежда Александрова Цанева Живота в стих събрах-Габриела Цанева

Мисия


ОСНОВНИ АКЦЕНТИ

Мисията ни е да подкрепим българския автор и по този начин - съвременната българска литература и визуални изкуства. Тази платформа не е търговско дружество, целта ни не е търговската печалба. Ние не искаме да произвеждаме бестселъри.
Нашата цел е качествената литература и изобразително изкуство. Желаем да дадем възможност на всеки автор достойно да издаде своето произведение!
Ще направим необходимото нашите продукти да достигнат до своите читатели и почитатели!


ИСТОРИЯ

Идеята за създаването на този сайт дойде спонтанно и бързо се разви във времето.
В средата на октомври 2018 г. осъзнах, че вече 20 години съм адвокат и 20 години се отдалечавам от онова, което е най-важно за мен като творческа личност, а именно - литературата и изобразителното изкуство. Осъзнах, че като адвокат, вече на никого не мога да помогна, но бих могла да бъда полезна по друг начин.
За 24 години издадох 12 книги, като работих с 9 издателства.
Този опит е основата, върху която мога здраво да стъпя, за да изградя идеите и проектите си.
20 години публикувам в интернет с никнейм "gabrielle". Обичам да общувам през лап-топа си; обичам да чета и споделям електронни книги, да правя сайтове, да правя книги... И последната буква от името ми преля и образува окончанието "е-lit", като "електронна литература".
Така се родиха името gabriell-e-lit и идеята за издателство за електронна и печатна литература gabriell-e-lit.
Така дойде и идеята за изграждането на Арт платформа gabriell-e-lit.


РАЗВИТИЕ

През ноември 2018 г. закупих домейна gabriell-e-lit.com и започнах изграждането на сайта. Направих проучване в Патентно ведомство за търговска марка с наименование "gabriell-e-lit" и разработих дизайна на комбинираната марка, която заявих на 4 декември.
На 6 декември 2018 г. регистрирах в Националната агенция за ISBN Издателство gabriell-e-lit.
Тогава дойде идеята за създаване и издаване на специализирано списание за литература и визуални изкуства, чрез което да разпространяваме идеята и да подпомагаме осъществяването на мисията си.

д-р Габриела Цанева, декември 2018 г.