gabriell-e-lit

gabriell-e-lit

ИЗДАТЕЛСТВО

Challenges To Active Social Policies In Bulgaria Историите на Вартоломей-Рени Васева Кръстопът на сънища-Габриела Цанева Спонтанно съзнание-Димитър Анакиев Дневник с обратна дата-Надежда Александрова Отвътре навън-Снежана Стамова Нощта на щурците-Габриела Цанева Бурята сплита ръце-Габриела Цанева Алманах Литературно земеделско знаме-том 4 Боже избави България-Росен Марков Високосният ден-Габриела Цанева Реши се и ще си свободен-Габриела Цанева Толкова е рано-Габриела Цанева Сътворения-Рени Васева Състояния.Хайга-Габриела Цанева След девети след десети-Христо Ангелов Алманах Литературно земеделско знаме-том 1 Миналото в мен-трето юбилейно издание-Габриела Цанева Отвъд болката и красотата-Тодор Билчев Стъпки по пламъци-Габриела Цанева Догонвам бягащия ден-Габриела Цанева На попрището жизнено в средата-Надежда Александрова Цанева Живота в стих събрах-Габриела Цанева


БОЖЕ, ИЗБАВИ БЪЛГАРИЯ

Росен МарковПОДКРЕПЕТЕ АВТОРА И ИЗДАТЕЛСТВОТО

творческият труд заслужава признание
Прочетете този роман:
376 стр.

и направете дарение онлайн:

Описание Сума
Боже, избави България - автор Росен Марков, издателство gabriell-e-lit 5.00 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

Боже избави България - автор Росен Марков

Налични формати:

или във всеки офис на изипей.
Микросметка в easypay
IBAN: BG77 ESPY 4004 0025 4741 59,
BIC: ESPYBGS1
Клиентски номер (КИН): 5326470365
Габриела Цанева Цанева
(Gabriela Zaneva Zaneva)

КНИГА


Автор: РОСЕН МАРКОВ
Заглавие: БОЖЕ, ИЗБАВИ БЪЛГАРИЯ
Жанр: роман
Електронно издание:
Подвързия: e-book
Формати: .pdf и .epub
Страници: 376
ISBN 978-619-7520-59-0 - за pdf
ISBN 978-619-7520-58-3 - за ePub
Година: 28-01-2021


ОТЗИВИ


Последвайте книгата в

goodreads!


Коментирайте и оценете!

РЕВЮ


Една зашеметяваща история, разказана от Росен Марков, един романпародия, изграден с най-доброто от изразните средства на научната фантастика, криминалната проза и политическата сатира. Ще останете без дъх! От анотацията на автора разбираме, че книгата представя отрязък от нашето съвремие, в който действащи лица са българските политици, висши и редови служители от системата на МВР и група български учени, работещи в Англия и САЩ, както и митичната фигура на Кукловода – генерал от ДС.
Докато полковник Маджарски от МВР и Кукловода се борят за по-голям дял от пазара на дрога за Западна Европа на фона на все по-обедняващото българско общество, група преуспели програмисти, работещи в Англия, но милеещи и за своето отечество България /Аспарух, Кубрат и Асен/ се опитват да променят нещата. Заедно със свои приятели, молекулярни биолози от САЩ /Крум, Ивайло и Симеон/ решават да организират въстание по почина на Васил Левски и да свалят властта.
Българските управници продължават да правят политическите си машинации и да забогатяват с всеки изминат ден, за сметка на обществото, младите учени-изобретатели успяват да клонират Левски и правят машина на времето… Въстанието побеждава, властниците са свалени… Но… появява се черна дупка, която напредва към Слънчевата система!
Ще настъпи ли краят на света?
Или…

редакционна статия
сп. "Картини с думи и багри", бр. 4/2020


Анотация на автора


Книгата представя отрязък от нашето съвремие, в който действащи лица са българските политици, висши и редови служители от системата на МВР и група български учени работещи в Англия и САЩ, както и митичната фигура на Кукловода – генерал от ДС. Полковник Маджарски от МВР, възползвайки се от служебното си положение организира трафик на наркотици за Англия и Франция. Но се получава сблъсък на интереси между него и Кукловода, който действа основно на територията на Великобритания като доставчик на дрога. Генерала от ДС успява да подмами полковник Маджарски в Кипър, където се опитва да го ликвидира, но това не му се удава. От високата скала на острова на Афродита пада и загива най добрия приятел на полковника. Следва ново покушение срещу Маджарски от страна на Кукловода, точно на погребението на майор Петров. Всички опечалени са мъртви вследствие взрива поставен в ковчега на Петров, единствен Маджарски оцелява отново. В крайна сметка настойчивостта на генерала дава своите плодове, най после полковника е отстранен от играта. Аспарух, Кубрат и Асен са преуспели програмисти, работещи в Англия, но те милеят и за своето отечество – България. Роднините им много често споделят с тях в разговори за нечовешките условия на живот в България, за кризата, за мизерията. Тримата програмисти заедно със своите приятели, учени от САЩ – Крум, Ивайло и Симеон решават да организират въстание по почина на Васил Левски и да свалят властта. Докато българските управници си правят политическите машинации и забогатяват с всеки изминат ден, Аспарух се връща в родината си и намира смели и достойни българи, готови да умрат за делото. Крум и Ивайло са молекулярни биолози – изобретатели, те успяват да клонират Апостола на свободата – В.Левски от негов запазен косъм, с цел да поведе народа във въстанието. Симеон е атомен физик, който е изобретил универсалния репликатор – устройство посредством което може да се копира или пресъздаде всеки предмет или същество от живата и неорганичната природа. Симеон добавя към функциите на репликатора и една съвършено нова – телепорт. Така пред българите вече не съществуват никакви препятствия в придвижването в пространството. Дата на въстанието наближава, но клонинга на Васил Левски не желае да приеме мисията си на водач на народното въстание. Поради това се налага Симеон да създаде машина на времето, с която да се върнат в 19 век и от там да вземат истинския Апостол на свободата. Машината на времето е факт, но учените не получават право на достъп за времето от падането на България под Османско робство до нейното Освобождение през 1878г. Въпреки всичко минавайки през много главоломни ситуации и най вече през черната дупка, стояща в центъра на нашата галактика, те се завръщат в нашето съвремие с друг велик български герой Хан Крум. Въстанието побеждава, управниците са свалени...
Но черната дупка неумолимо напредва към Слънчевата система! Настъпва краят на света.
Земята е погълната от гравитационния гигант.

Росен Марков