gabriell-e-lit

gabriell-e-lit

ИЗДАТЕЛСТВО

Challenges To Active Social Policies In Bulgaria Историите на Вартоломей-Рени Васева Кръстопът на сънища-Габриела Цанева Спонтанно съзнание-Димитър Анакиев Дневник с обратна дата-Надежда Александрова Отвътре навън-Снежана Стамова Нощта на щурците-Габриела Цанева Бурята сплита ръце-Габриела Цанева Алманах Литературно земеделско знаме-том 4 Боже избави България-Росен Марков Високосният ден-Габриела Цанева Реши се и ще си свободен-Габриела Цанева Толкова е рано-Габриела Цанева Сътворения-Рени Васева Състояния.Хайга-Габриела Цанева След девети след десети-Христо Ангелов Алманах Литературно земеделско знаме-том 1 Миналото в мен-трето юбилейно издание-Габриела Цанева Отвъд болката и красотата-Тодор Билчев Стъпки по пламъци-Габриела Цанева Догонвам бягащия ден-Габриела Цанева На попрището жизнено в средата-Надежда Александрова Цанева Живота в стих събрах-Габриела Цанева

"ЖИВОТА В СТИХ СЪБРАХ"КНИГА

Живота в стих събрах-автор Габриела Цанева

Автор: ГАБРИЕЛА ЦАНЕВА
Жанр: литературен сборник
Година: 30-03-2019
Страници: 400
Подвързия: e-book
Формат: pdf, epub
ISBN 978-619-7520-02-6 за pdf
ISBN 978-619-7520-03-3 за ePub
Печатно издание
Година: 27.12.2019
Страници: 388
Подвързия: мека
Формат: 32/84/108

ISBN 978-619-7520-19-4
Цена: 20 лв.
Мрежа: Сайт на автора

Живота в стих събрах

ПОРЪЧАЙТЕ ПЕЧАТНОТО ИЗДАНИЕ:

office@gabriell-e-lit.com
gabriell-e-lit@mail.bg
Цена 20 лева, 386 стр.
Ще доставим вашата книга чрез Еконт или Спиди с наложен платеж.

Платете онлайн

или във всеки офис на изипей.
Микросметка в easypay
IBAN: BG77 ESPY 4004 0025 4741 59,
BIC: ESPYBGS1
Клиентски номер (КИН): 5326470365
Габриела Цанева Цанева (Gabriela Zaneva Zaneva)
Ще получите вашата книга по пощата, за наша сметка.

налични формати

Последвайте книгата в goodreads

ДРУГИ КНИГИ НА ГАБРИЕЛА ЦАНЕВА

Габриела Цанева's books on Goodreads
Миналото в мен Миналото в мен
reviews: 1
ratings: 3 (avg rating 4.67)

Стъпки по пламъци Стъпки по пламъци
reviews: 2
ratings: 2 (avg rating 5.00)

Живота в стих събрах Живота в стих събрах
ratings: 2 (avg rating 5.00)

Високосният ден Високосният ден
ratings: 2 (avg rating 5.00)

Врабче върху антената Врабче върху антената
ratings: 2 (avg rating 5.00)


ОПИСАНИЕ

През 2014 г. приятели ми казаха, че е добре да подготвя юбилеен сборник. Реших, че ми е рано за надгробно слово. Представих първата си самостоятелна изложба – „Състояния”, в която бяха експонирани картините от книгата ми „Състояния. Хайга”.
През 2016 г. започнах да мисля за „Сборник 35”. Идеята беше в него да събера всичко, което съм публикувала през последните 35 години - от първата ми публикация, до днес... Доста нелепо, нали?
Не успях, и по-добре.
Издадох нова книга – „Бурята сплита ръце”.
Продължих да събирам миналото си, продължих да пиша – с надежда за бъдещето, продължих да бягам от настоящето /в това съм най-добра/. В началото на 2017 г. щастлива написах това предисловие и възкликнах – „Пред теб, читателю, е... "
Хубаво предисловие беше, и сборникът щеше да е хубав, но 2017-та отмина, а аз не публикувах ръкописа... Продължих да пиша. И през 2018 г. издадох нова стихосбирка „Високосният ден”... Започнах да пиша два ромата и регистрирах издателство... Докато се обърна и... ето, дойде 2019-та. А тя, като се замисля, е много юбилейна година... 30 години демокрация, 30 години „Реши се и ще си свободен”, 25 години „Миналото в мен”... 90 години от рождението на героиняна на „Миналото в мен”... И моите, да не казвам колко години...
Е, събудих се. Издадох "Живота в стих събрах".
И дано пътят му към теб, читателю, е лек!
А това, с „необратимия ход на времето”, може и да не е вярно.
От извество време имам усещането, че нещо се е случило с времето и то... Как да кажа? Не е съвсем спряло, но някак ме отминава, тече си някъде около мен, обтича ме, обмива ме и ме отминава... Забравило ме е, изглежда. И – по-добре...


Ревю

Сборникът с избрани фрагменти и публикации от творчество на Габриела Цанева, включващо почти четири десетилетия, ще предложим на читателите като електронна книга в двата популярни формата до края на м. март 2019 г.
Ето какво споделя автора за „Живота в стих събрах”:
Това не е роман, нито мемоари, нито есеистика... Има персонажи, които търсят истините за живота и мястото си в него, които градят своята история, моята история... Може би звучи безинтересно – защо да занимавам чита-телската аудитория с живота си? Защото живях в интересни времена.
И писах за времето, в което живея. Писах с убеждението, че думите рушат и градят, че писаното слово ще извае света, защото може да промени духовността на хората.

сп. "Картини с думи и багри", бр. 0/2018 г.