gabriell-e-lit

gabriell-e-lit

АРТ ПЛАТФОРМА

Денонощия-Рени Васева Водопой за кръвопийци-Тодор Билчев списание Картини с думи и багри брой 3/2020 списание Картини с думи и багри брой 2/2020 списание Картини с думи и багри брой 1/2020 списание Картини с думи и багри брой 4/2019 Високосният ден-Габриела Цанева Светлина от миналото-Христина Въчева Светата троица човек-Тодор Билчев Черно-бели истории за моите шарени хора-Валентина Григорова Оскъдни дни-Габриела Цанева Календар за вечността-Тодор Билчев Реши се и ще си свободен-Габриела Цанева Толкова е рано-Габриела Цанева Сътворения-Рени Васева Състояния.Хайга-Габриела Цанева След девети след десети-Христо Ангелов Алманах Литературно земеделско знаме-том 1 Миналото в мен-трето юбилейно издание-Габриела Цанева списание Картини с думи и багри брой 3/2019 списание Картини с думи и багри брой 2/2019 списание Картини с думи и багри брой 1/2019 списание Картини с думи и багри брой 0/2018 Отвъд болката и красотата-Тодор Билчев Стъпки по пламъци-Габриела Цанева Догонвам бягащия ден-Габриела Цанева На попрището жизнено в средата-Надежда Александрова Цанева Живота в стих събрах-Габриела Цанева

НОВИЯТ БРОЙ


Разгледайте набързо новия брой на "Картини с думи и багри" - списание за литература и визуални изкуства!
Тук представяме информация за развитието на списанието и издателство gabriell-e-lit.
Вижте лицата на новите автори.
А ето и:

НОВОТО В БРОЯ


С развитието на списанието получаваме все повече писма в редакцията с предложение за сътрудничество. Така в брой 4/2021 открихме талантлив млад автор - Николинка Димитрова, която представихме с първата й самостоятелна изложба. Интересното в случая е необичайната техника, която художничката използва - синтез между класическатата многослойна живопис на старите майстори и съвременни дигитални техники.
Така успяхме да открием пред читателите си и малък прозорец към ново за списанието изкуство - киното, чрез един негов нестандартен жанр - портретния филм.
И в брой 4/2021 продължаваме с публикациите на кратките есета на проф. Иван Бързаков за живописта.
Представяме регламента за участие в 17-тия световен конкурс за детско хайку с рисунка и изложбата на отличените детски рисунки с хайку на тема "Златна есен" от първия национален конкурс в тази област, организиран от фондация "Иванка и Георги Янкови".
Утвърждава се разделението между онлайн изданието и печатното издание на списание "Картини с думи и багри", като в текущия брой 1/2022 създадохме нова подкатегория "Визуални изкуства онлайн".
Мисията ни е да подкрепим българския автор и по този начин - съвременната българска литература и визуални изкуства. Това ни стимулира да публикуваме все повече и по-обемни материали, което правим в онлайн изданието на списанието. Печатното издание ще запази облика и обема, които е имало до настоящия момент.

АКТУАЛНО


В структурата на списание "Картини с думи и багри" създадохме връзка към рафта с книги на наши автори в сайта на goodreads - "Картини с Думи и Багри - Книги и Автори".
Станете читатели в goodreads, добавяйте вашите любими книги от нашите автори - нека заедно създадем една дишаща общност на хора, обичащи Книгата! С развитието на брой 4/2020 на списанието и като взехме предвид интереса на читателската аудитория, решихме онлайн изданието на "Картини с думи и багри" да промени периодичността. Ще представяме на читателите месечни броеве, които ще включват всички публикувани материали, както само в онлайн изданието, така и онези, които ще бъдат включени в печатното издание.

Имейлите на издателство gabriell-e-lit и списание "Картини с думи и багри" са:
gabriell-e-lit@mail.bg и office@gabriell-e-lit.com


ЧЕТЕТЕ ТЕКУЩИЯ БРОЙ

онлайн издание


"Картини с думи и багри" - януари 2022

Списание Картини с думи и багри - януари 2022

Валентина Григорова, портрет на Калоян


А оттук можете да разглеждате предварителния предпечат на текущия брой, който обновяваме в края на всеки месец p-book
Вижте как изгледа и печатното издание на последния публикуван брой p-book
Разгледайте всички публикации в онлайн изданието на текущия брой, интересните за Вас категории, новите автори...