gabriell-e-lit

gabriell-e-lit

АРТ ПЛАТФОРМА

Денонощия-Рени Васева Водопой за кръвопийци-Тодор Билчев списание Картини с думи и багри брой 3/2020 списание Картини с думи и багри брой 2/2020 списание Картини с думи и багри брой 1/2020 списание Картини с думи и багри брой 4/2019 Високосният ден-Габриела Цанева Светлина от миналото-Христина Въчева Светата троица човек-Тодор Билчев Черно-бели истории за моите шарени хора-Валентина Григорова Оскъдни дни-Габриела Цанева Календар за вечността-Тодор Билчев Реши се и ще си свободен-Габриела Цанева Толкова е рано-Габриела Цанева Сътворения-Рени Васева Състояния.Хайга-Габриела Цанева След девети след десети-Христо Ангелов Алманах Литературно земеделско знаме-том 1 Миналото в мен-трето юбилейно издание-Габриела Цанева списание Картини с думи и багри брой 3/2019 списание Картини с думи и багри брой 2/2019 списание Картини с думи и багри брой 1/2019 списание Картини с думи и багри брой 0/2018 Отвъд болката и красотата-Тодор Билчев Стъпки по пламъци-Габриела Цанева Догонвам бягащия ден-Габриела Цанева На попрището жизнено в средата-Надежда Александрова Цанева Живота в стих събрах-Габриела Цанева

СПИСАНИЕТО


"КАРТИНИ С ДУМИ И БАГРИ" е специализирано списание за литература и визуални изкуства, издание на издателство gabriell-e-lit. Получава своята регистрация на 30 януари 2019 като печатно издание с ISSN 26035103 и като онлайн издание с ISSN 26035154.
Роди се като идея да бъде сборна точка на хора, позиции, естетика, място за експерименти и традиция в областта на литературата, публицистиката и визуалните изкуства.
Този сайт е мястото, където ще намерите информация за хората и събитията, които създават списанието, всички излезли до момента печатни броеве в .pdf формат, както и текущо публикуваните материали.
Списанието съдържа два раздела - РАЗДЕЛ ИЗКУСТВО и РАЗДЕЛ НАУКА ЗА ИЗКУСТВОТО.
Стартирахме "Картини с думи и багри" като периодично издание на издателство gabriell-e-lit, чиято първоначална цел бе да популяризира нашите идеи и продукти. Експерименталният брой 0/2018 и първите два броя съдържаха осем рубрики с подкатегории и публикации с художествена литература, рецензии и ревюта на книги, статии в областта на визуалните изкуства, философията и процесите в обществото. Тук ще намерите връзки към всяка от основните категории. Мисията ни е да подкрепим българския автор и по този начин - съвременната българска литература и визуални изкуства. Във всеки брой на списанието ще бъде представян по един съвременен автор с цялостното му творчество. Във всеки брой ще даваме думата на едно българско читалище, библиотека или творчески клуб, за да представи и популяризира дейността си. Ще публикуваме нови стихове, разкази, картини, фотографии, рецензии и обзори.
Правим и ще продължим да правим необходимото, за да могат нашите продукти да достигнат до своите читатели и почитатели!
В края на първото полугодие на 2019 г., развитието на списанието и неговата читателска аудитория, както и авторите, които го творят ни показаха, че това, което правим е необходимо, но недостатъчно.
Така се роди идеята за създаването на два раздела - РАЗДЕЛ ИЗКУСТВО, в който ще се вмести списанието в неговия първоначален замисъл, и РАЗДЕЛ НАУКА ЗА ИЗКУСТВОТО, в който ще публикуваме материали с научно рецензиране. Те трябва да имат характер на научна разработка, да отговарят на изискванията за научност и достоверност, на формалните критерии за оформяне на научна публикация и да имат принос за развитието на научната област, за която се отнасят.
Статиите се изпращат на някой от двата електронни адреса на издателство gabriell-e-lit, публикувани в интернет и в списание „Картини с думи и багри” в завършен вариант, заедно с резюме и рецензия от хабилитирано лице, преподавател във ВУЗ, или научен сътрудник. Рецензентът изпраща на някой от електронните адреси на издателството декларация, с която препоръчва статията за публикуване и потвърждава автентичността й, като дава съгласие референцията му да бъде публикувана и да бъде включен в редакционния екип на броя. Статията се публикува, предхождана от рецензията и резюмето. Желателно е да има и кратко резюме на английски език с основните научни приноси на разработката.
Надяваме се, че списание „Картини с думи и багри” със своя РАЗДЕЛ НАУКА ЗА ИЗКУСТВОТО ще се превърне в сериозно периодично издание с принос за развитието на науката, включено в НАЦИОНАЛНИЯ РЕФЕРЕНТЕН СПИСЪК НА СЪВРЕМЕННИ БЪЛГАРСКИ НАУЧНИ ИЗДАНИЯ С НАУЧНО РЕЦЕНЗИРАНЕ.


ПРОЧЕТЕТЕ ВСИЧКИ БРОЕВЕ НА ОНЛАЙН ИЗДАНИЕТО ЗА 2021-ВА!АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА 2022-PА!

Обемът на списанието се увеличава, а с това и цената на отделните броеве. Цената на годишния абонамент остава непроменена! Не пропускайте възможността да получите всички печатни броеве на "Картини с думи и багри" по пощата!

Описание Сума
Годишен абонамент 2022 за "Картини с думи и багри" - списание за литература и визуални изкуства 30.00 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

Ще получите на посочен от Вас адрес всеки брой на списание "Картини с думи и багри" за 2022 г., веднага щом излезе от печат!

ЧЕТЕТЕ СПИСАНИЕ КАРТИНИ С ДУМИ И БАГРИ! ВСИЧКИ БРОЕВЕ ОТ 2021-ВА ТЪРСЕТЕ ТУК:

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА 2021-ВА!

Обемът на списанието се увеличава, а с това и цената на отделните броеве. Цената на годишния абонамент остава непроменена! Не пропускайте възможността да получите всички печатни броеве на "Картини с думи и багри" по пощата!

Описание Сума
Годишен абонамент 2021 за "Картини с думи и багри" - списание за литература и визуални изкуства 20.00 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки


ЗА ПРАВИЛАТА

Тук ще представим правилата за организацията и публикуването на материали с научно съдържание за научните раздели на списание "Картини с думи и багри":

ПРАВИЛА ЗА НАУЧНИТЕ РАЗДЕЛИ НА "КАРТИНИ С ДУМИ И БАГРИ"


ПРАВИЛА ЗА ПУБЛИКАЦИЯ НА НАУЧНА СТАТИЯ


Имейлите на издателство gabriell-e-lit и списание "Картини с думи и багри" са:
gabriell-e-lit@mail.bg и office@gabriell-e-lit.com


Ако желаете да закупите списание "Картини с думи и багри" - пишете ни, за да ви изпратим книжка!
Можете да платите чрез системата на Easypay:
по микросметка IBAN: BG77 ESPY 4004 0025 4741 59, BIC: ESPYBGS1; КИН: 5326470365, Gabriela Zaneva Zaneva (Габриела Цанева Цанева)
директно през сайта;
чрез наложен платеж при получаване на пратката.


КАРТИНИ С ДУМИ И БАГРИАБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА 2020-ТА!


Описание Сума
Годишен абонамент 2020 за "Картини с думи и багри" - списание за литература и визуални изкуства 20.00 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

Ще получите на посочен от Вас адрес четирите броя на списание "Картини с думи и багри", излезли от печат през 2020 г.!

Поръчайте броевете на списание "Картини с думи и багри", излезли от печат през 2019 г. на имейлите ни: gabriell-e-lit@mail.bg и office@gabriell-e-lit.com! Ще ги доставим при първа възможност.


ОНЛАЙН ИЗДАНИЕТО


С развитието на списанието и разширяването и разрастването на читателската аудитория стана ясно, че е необходимо да променим периодичността на онлайн изданието.
За брой 4/2020 създадохме три подкатегории - октомври 2020, ноември 2020 и декември 2020, всяка от които включва всички публикации от съответния месец. По този начин ще дадем възможност на нашите интернет абонати да получават ежемесечна информация за изданието.

Имейлите на издателство gabriell-e-lit и списание "Картини с думи и багри" са: gabriell-e-lit@mail.bg и office@gabriell-e-lit.com

Абонирайте се безплатно за онлайн изданието на списание "Картини с думи и багри"! Пишете ни, за да ви изпращаме всеки месец връзка към актуалните публикации!
Ако желаете да ни подкрепите, можете да го направите чрез системата на Easypay:
директно през сайта:

Описание Сума
Списание "Картини с думи и багри" BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

или по микросметка: IBAN BG77 ESPY 4004 0025 4741 59; BIC ESPYBGS1; КИН 5326470365, Gabriela Zaneva Zaneva (Габриела Цанева Цанева)
във всеки офис на Easypay