gabriell-e-lit

gabriell-e-lit

АРТ ПЛАТФОРМА

списание Картини с думи и багри брой 4/2022 списание Картини с думи и багри брой 3/2022 списание Картини с думи и багри брой 2/2021 списание Картини с думи и багри брой 1/2021 списание Картини с думи и багри брой 4/2021 списание Картини с думи и багри брой 3/2021 списание Картини с думи и багри брой 2/2021 списание Картини с думи и багри брой 1/2021 списание Картини с думи и багри брой 4/2020 списание Картини с думи и багри брой 3/2020 списание Картини с думи и багри брой 2/2020 списание Картини с думи и багри брой 1/2020 списание Картини с думи и багри брой 4/2019 списание Картини с думи и багри брой 3/2019 списание Картини с думи и багри брой 2/2019 списание Картини с думи и багри брой 1/2019 списание Картини с думи и багри брой 0/2018

За нас


ПРАВЕН СТАТУТ

Арт платформа gabriell-e-lit е идея. Създадохме тази платформа, за да осъществяваме по-пълноценно мисията на издателство gabriell-e-lit, а именно - да подкрепим българската литература и визуални изкуства, като даваме място и възможност на творците за изява.
Виртуалният дом на Арт платформа gabriell-e-lit е сайтът gabriell-e-lit.com, с неговите поддомейни и директории.
Това е място за срещи и дискусии, място за споделяне на информация, за четене на книги и разглеждане на произведения на визуалните изкуства.
gabriell-e-lit не е търговско дружество, а търговска марка, защитена в Патентно ведомство, считано от 04.12.2018 г. Ползвател на марката е Габриела Цанева, като физическо лице.
Марката gabriell-e-lit е регистрирана с Решение от 07.06.2019 г. на Патентно ведомство. Издадено е Свидетелство за регистрация №1056633, което можете да видите тук. На 6 декември 2018 г. Габриела Цанева регистрира издателство gabriell-e-lit в Националната агенция за ISBN като физическо лице, упражняващо свободна професия, регистрирано в регистър БУЛСТАТ с номер 103278333.
Арт платформа gabriell-e-lit не извършва посредническа дейност. Ние предоставяме информация за продукти и услуги, представени в сайта gabriell-e-lit.com и не носим отговорност за договорености, осъществявани между лица, ползвали сайта ни като посетители, или като ползватели на услугите ни.
Арт платформа gabriell-e-lit, издателство gabriell-e-lit, списание за литература и визуални изкуства "Картини с думи и багри" и сайтът gabriell-e-lit.com обработват лични данни, съобразно българското и европейското законодателство, единствено за осъществяване на договорни и законови изисквания и не предоставя лични данни с комерсиална цел, или с каквато и да било друга цел, освен за да осъщесвява законосъобразно дейността си.


НИЕ

д-р Габриела Цанева е завършила математическа гимназия със специалност програмиране, а след това ХТМУ-София като инженер-химик, PhD. По-късно завършва право и 20 години работи като адвокат към САК.
Работила е като журналист във вестниците "Народно земеделско знаме", "Земеделско знаме" и като редактор на в-к "Литературно земеделско знаме". Когато решава да създаде издателст през есента на 2018 г. вече е автор на 12 книги с поезия и проза, като е работила с 9 издателства.
Почти 20 години публикува в интернет с никнейм gabrielle и това име става част от личността й и дава основа на наименованието на "издателство за електронна литература" - е-lit.
Така gabriell-e-lit - като комбинация името на издателя и насочеността на издателството става основа на защитената търговска марка.
Защо един писател и поет решава да бъде издател, а не просто автор?
Защото - да бъдеш автор в България не е достатъчно.
Така се раждат търговската марка gabriell-e-lit и издателството за електронна и печатна литература gabriell-e-lit.
Този сайт е техният дом!
Но този дом би бил пуст, ако не беше Надежда...
Надежда Александрова е магистър по български език и литература, учител, поет и редактор.
През 2014 г. преживява тежък инсулт, но отказва да влезе в статистиката на смъртните случаи; не пожелава да остане растение, което плевят и поливат. Бавно се връща към личността и професията си...
Да бъде част от начинанието Арт платформа gabriell-e-lit е стимул за това завръщане.